Backlund til topps på topp JBTK-dag

Andreas Backlund leverte dagens JBTK-prestasjon med seier i Herrer A i regionscupen i Oslo, der mange av klubbkameratene fulgte opp med imponerende resultater.

Tony Herting vant Jenter/Gutter 10, Linda Svendsbråten slo til med 2. plass i Damer veteran 35, der Lene Jensen ble nr. 3. Damene tok også hver sin 3. plass i Damer C, Terje Herting ble nr. 3 i Herrer A og Herrer elite og Kevin Svendsbråten nr. 3 i Gutter 15 A.

Det er dagens beste JBTK-plasseringer. Flere gode prestasjoner og plasseringer omtales nedover i artikkelen.

MORGENFUGLENE: Leif-Harald, Terje, Kevin, Tony, Linda, Noah, Lene, Andreas og Olof før start i Høyenhallen i morgen. (FOTO: ALEXANDER KARLSRUD)

Andreas Backlund vant to av tre puljekamper i Herrer A. Tapte mot Noah Hovdenak (Fokus). Vant i tur og orden mot Jesper Grua (Fokus), Victor Horgen (Fokus) og Halvor Solheim (Fokus) før revansjemuligheten mot Hovdenak kom i finalen: Andreas vant 3-0 og sikret seg gullet!

Andreas var virkelig i form i dag. Viste hva han har i seg etter mange års pause fra bordtennisen. Han fortsatte å briljere i Herrer elite. Tre 3-0-seirer i sin innledende pulje ble fulgt opp med 3-2-seier mot Victor Horgen (Fokus) i åttedelsfinalen. I kvartfinalen møtte han imidlertid sin overmann i tidligere JBTK-spiller Chriss Jonassen, men for en for tenoren!

BACK IN BUSINESS: Andreas BACKlund vant Herrer A og nådde kvartfinalen i eliteklassen i dag. (FOTO: LEIF-HARALD SVENDSBRÅTEN)

Linda Svendsbråten vant tre av fire kamper i seriespillet i Damer veteran 35; mot Lene Jensen (Jevnaker), Lene Pettersen (Kobra) og Hilde S. Hansen (Larkollen). Tapet kom mot klassevinner Line Neskvern (Kobra). Flott 2. plass!

I Damer C vant Linda to av tre puljekamper. Lene Jensen vant to av fire. Linda røk mot klassevinner Frida Grot (Fokus) og Lene mot Neskvern i hver sin semifinale på veien mot hver sin flotte 3. plass.

Terje Herting vant én av sine to puljekamper i Herrer A. Røk knepent 2-3 mot Halvor Solheim (Fokus), men kom tilbake på vinnersporet i sluttspillet der han etter walk over i åttedelsfinalen slo Tore Kristoffersen (Kjelsås) 3-0. I semifinalen ble Hovdenak for sterk, men Terje viste at han er med i toppen i en sterk klasse.

Terje hadde også mer på lager, for i Herrer elite ble det en ny opptur. Tapte riktignok 2-3 mot Fredrik Buringrud-Langen (Eiker) i første puljekamp etter å ha hatt tre matchballer (!), men vant 3-1 mot Per André A. Flåten (Kjelsås) og sikret seg sluttspillplass. Vant 3-2 mot Pål Guttormsen (Fokus) i en meget spennende åttedelsfinale. Ny thriller i kvartfinalen, som Terje vant med 3-2 (12-10, 12-10, 10-12, 7-11, 12-10) mot Marlone Babsvik (Formebu)! Terje imponerte også i semifinalen, selv om det ble tap mot Chriss Jonassen (Fokus). Han kom tilbake fra 0-2 i sett, men røk i avgjørende. Ny sterk 3. plass av veteranen!

OPPTUR: Terje imponerte gjennom en lang og tøff dag i Høyenhallen. Her i aksjon mot Tore Kristoffersen. (FOTO: LEIF-HARALD SVENDSBRÅTEN)

Kevin Svendsbråten imponerte stort i Gutter 15 A. Først ved å vinne to av tre puljekamper. Tapet kom mot klassevinner Sebastian Flaatten (Fornebu), men det var jevnt i alle settene. Etter walk over i åttedelsfinalen vant Kevin 3-1 mot Vivian Huynh (B-72) i kvarten. 3. plassen ble bekreftet etter tapet mot sterke Vinh Dieo (B-72) i semifinalen. Kevin både overrasket og imponerte i dag!

SVEISEN SVENDSBRÅTEN: Kevin imponerte stort med 3. plass i Gutter 15 A, der han lagde krøll for mange motstandere. (FOTO: LEIF-HARALD SVENDSBRÅTEN)

Tony Herting vant begge puljekampene sine i Jenter/Gutter 10 uten å avgi sett. I sluttspillet var Herting junior like suveren med 2-0 i semifinalen og finalen. Tony slo Maja Engdahl (Fokus) i finalen og tok sin tredje klasseseier for sesongen. Grattis, Tony! I Gutter 11 var motstanderne for gode i puljespillet, men Tony slo tilbake og vant B-sluttspillet. Meget bra!

Olof Götestam spilte seg opp gjennom dagen. I Herrer A ble det tap i to puljekamper, men han slo tilbake i Herrer Elite. Puljeseieren mot Tore Kristoffersen (Kjelsås) ga avansement og sterk 9. plass i godt selskap. God selvtillitsboost!

ELITETRIO: Olof, Andreas og Terje leverte samlet sett meget bra i dag. Neste helg skal de til Bergen og Stord for å spille seriekamper. (FOTO: LEIF-HARALD SVENDSBRÅTEN)

I Herrer D ble det 9. plass til Kevin Svendsbråten, Daniel Fagerslett Grefsrud og Raymond Boger. Spesielt sistnevnte imponerte ved å slå seg videre fra det innledende puljespillet i redusert tilstand. Watchara Chadkarn hadde ikke sin beste dag ved bordet. Én seier på tre puljekamper holdt ikke til sluttspillplass.

OPP OG NED: Daniel gikk videre og Ek røk i puljespillet i Herrer D. Ek prøver igjen søndag. (FOTO: LEIF-HARALD SVENDSBRÅTEN)

Noah Götestam vant ingen kamper, men fikk meget god og nyttig trening i kampsituasjon i sitt comeback etter mange måneders bordtennispause. Han vant flere og flere poeng i settene utover dagen i Høyenhallen.

TØFFINGER: De to yngste JBTK-deltakerne Tony og Noah hadde det gøy i Oslo. (FOTO: LEIF-HARALD SVENDSBRÅTEN)

Jevnaker BTK stilte med 11 utøvere i sesongens første regionscup. I tillegg var Leif-Harald Svendsbråten og Pia-Helén Fagerslett med i troppen. Begge la ned et godt og viktig stykke arbeid med fotografering, sammen med Lene Jensen. Tusen hjertelig takk – også til fotografene fra andre klubber!

| Resultater regionscup 1 2019/20 |

Søndag er det på’n igjen i Høyenhallen. Jonas Jensen, Leif Jensen, Raymond Boger og Watchara Chadkarn tar turen til Oslo for å kjempe om poeng og plasseringer. Lykke til!

Flere bilder fra Høyenhallen i dag:

MOBILFOKUS: Noah og Tony like fokusert foran mobiltelefonen som ved bordtennisbordet. (FOTO: PIA-HELÉN FAGERSLETT)

TRIBUNETUPPER: Linda og Pia-Helén i humør på tribunen i Høyenhallen. (FOTO: LENE JENSEN)

HÅRFINE KARER: JBTK-venn Daniel Guddal og Kevin smiler til fotografen med JBTKs gjestetrener Jaroslaw Lowicki i bakgrunnen. (FOTO: LENE JENSEN)

PALLPIKER: Ivrige Linda og Lene på pallen. (FOTO: PIA-HELÉN FAGERSLETT)