Topp helg på toppen Danmark

JBTK-troppen på ti, hvis åtte deltakende utøvere vant to gull og to bronse, har lagt en opplevelses- og begivenhetsrik helg i Danmark bak seg.

Årets klubbtur til Hirtshals med deltakelse i Nordsø-cupen i Hjørring ga fin resultatmessig uttelling. Daniel Fagerslett Grefsrud og Kevin Svendsbråten sto for høydepunktene ved å vinne hver sin klasse.

Jonas Jensen og Raymond Boger (double) nådde hver sin semifinale og alle spilte minst seks kamper.

Til sammen utkjempet de åtte JBTK-deltakerne 77 kamper. 44 endte med seier. I fjor vant vi 50 av 95 kamper.

GULLGUTTER: Kevin Svendsbråten og Daniel Fagerslett Grefsrud slo til i Danmark. (Fotomontasje)

Nordsø-cupen er et stort breddestevne på godt og vondt. Godt ved at det er klasser der alle har en fair mulighet til å hevde seg. Vondt fordi arrangementet ikke går på skinner og er nokså kaotisk.

Summen av opplevelsen er likevel udelt positiv, fordi vi som gruppe opplever så mye i løpet av helgen. Og sementerer samholdet. Forhåpentligvis blir vi mange flere i 2020!

Raymond Boger og hans bedre halvdel Inger ankom Hirtshals tidlig fredag ettermiddag og nådde Larvik tidlig mandag morgen. Hovedgruppen på åtte anløp Hirtshals fredag kveld og var hjemme på Jevnaker søndag kveld.

Vi forhåndsbooket middagsplass hos Restaurant Lilleheden lørdag kveld, men Leif, Fredrik og Daniel ble offer for den drøye turneringsdagen og måtte nøye seg med mat i pose servert på hotellet etter at vi andre hadde delt en samlet kulinarisk aften.

Takk til Inger Norderhus for booking og organisering!

Jevnaker BTK var utrolig nok eneste norske klubb som deltok i den 44. utgaven av Nordsø-cupen, som tidligere var Nordens største bordtennisturnering. Om lag 300 spillere deltok i helgen.

Slik gikk det med JBTK-deltakerne i Nordsø-cupen 2019:
(Med forbehold om detaljfeil…)

Daniel Fagerslett Grefsrud: Vant én av tre puljekamper i Herrer 4. Ble offer for kaos i B-sluttspillet der han ventet i to timer på neste kamp for så å oppleve at finalen var spilt med en han hadde beseiret. Fikk en vinflaske som plaster på såret. Slo kraftig tilbake i Herrer 5. Taklet tålmodighetsprøven gjennom den lange og seige lørdagen. Vant alle sine seks kamper på imponerende vis. Overvant både feberen og ventetiden. Imponerende klasseseier!

Fredrik Wilkens: Vel tøft i Herrer 6 der det ble tre tap i puljespillet. Nådde kvarten i B-sluttspillet etter lang ventetid. Fullt på høyde med motstanderne i Herrer 7, selv om det ikke ble A-sluttspill. Tapte 0-3 og 1-3 i de to første puljekampene og kjempet seg til deilig 3-1-seier i den siste. Røk i B-sluttspillet, men Fredrik fikk vist sitt potensial og tar med seg flust med nyttig erfaring. 3. plass i B-sluttspillet i Herrer 7.

Jonas Jensen: Vant alle sine tre puljekamper i Herrer junior B. Fulgte opp med sluttspillseirer og imponerte spillemessig mot gode spillere. Flott 3. plass! Tøffere i Herrer 3, men leverte fine prestasjoner også der. Lyste med klar seier i siste kamp etter å ha tapt de to første puljekampene. Tar med seg masse kunnskap og ideer om videre satsing hjem.

Kevin Svendsbråten: Fabelaktig gjennomføring av samtlige kamper i Herrer junior D. Enkel start med tre puljeseirer. Gradvis tøffere motstand i sluttspillet. Grei kvartfinaleseier. Rutinerte opptredener ble belønnet med 3-2-seirer i semifinalen og finalen. Fulgte opp med tre puljeseirer i Gutter 14 B og triumf i åttedelsfinalen før det ble sorti mot en sterk unggutt i kvartfinalen. Vant ti av elleve kamper!

Leif Thorbjørn Jensen: Taklet de tre utfordringene i Herrer 6-puljespillet med suksess. Fulgte opp med åttedelsfinaleseier før kvartfinalemotstanderen slo tilbake og gjorde slutt på klasseinnsatsen. Ny giv i Herrer 5. Tre nye puljeseirer. Skuffet seg selv med exit i åttedelsfinalen, men vant sju av ni kamper. Det er noe å glede seg over i skuffelsen over nederlagene.

Lene Jensen: Det ville seg ikke helt for Lene i Danmark. Startet med tre tap mot de andre deltakerne i Damer 4. Mye nærmere i Herrer 7-puljespillet, der hun vant tre sett. Spilte veldig bra i 2-3-tapet mot puljevinneren. Droppet B-sluttspillet til fordel for tidligere retur til hotellet. Backet opp alle gjennom turneringsdagen. Positiv som alltid med sitt smittende humør.

Raymond Boger: Startet med seier i første puljekamp i Herrer 6, for så å gå på to forsmedelige 2-3-tap. Opptur i B-sluttspillet, som etter mange timer kulminerte med førsteplass. Velfortjent belønning for innsatsen og frustrasjonen over lang ventetid. To puljetap i Herrer 5 forhindret avansement, men vant én også der og lærer stadig mer om hva som kreves for å nå et høyere nivå. Positiv opplevelse med svensk doublemakker søndag, da det ble semifinale og bronseplass. I Herrer E single slo Raymond seg til kvartfinalen etter å ha vunnet sin innledende pulje.

Thomas Møller: Altfor likegyldig i første puljekamp mot en overkommelig motstander i Herrer 2, men forsøkte betydelig mer mot nestemann. Tapte 2-3 i det som skulle vise seg å være forskjellen på eliminering og sluttspillplass, for i siste kamp briljerte tidvis Møller i 3-1-seieren mot en rutinert svenske.

| Resultater Nordsø-cupen 2019 |

Bildebonanza fra JBTKs klubbtur til Danmark:

PÅ FERJELEIET: To timers avslappende ventetid i Larvik fredag ettermiddag.

CHILL: Leif, Fredrik, Daniel og Thomas før start lørdag morgen. (Foto: Lene Jensen)

KAMPTROPPEN: Kevin Svendsbråten (f.v.), Raymond Boger, Daniel Fagerslett Grefsrud, Fredrik Wilkens, Jonas Jensen, Thomas Møller, Lene Jensen og Leif Thorbjørn Jensen samlet i Hjørring. (Foto: Inger Norderhus)

KOMPISER: Noen er mer glad i rampelyset enn andre. Jonas og Kevin på tribunen. (Foto: Lene Jensen)

FARGEKLATT: Raymond er glad i oppmerksomhet. Artigkaren i JBTK poserer når sjansen byr seg.

TØFFING: Febersyke Daniel F. Grefsrud med tøff start ga seg aldri og kom hjem med gull!

IVRIG: Raymond Boger viser iver og innsats. Vant mange kamper i Hjørring.

VISTE KLASSE: Jonas Jensen viste tidvis klasse i helgen. Her i kvartfinalen.

PREMIEBORDET: Medaljer og pokaler som venter på eiere som gjør seg fortjent til dem…

HÅNDKLEDELIG: Kevin poserer som en eksotisk konge.

JUNIORPOKAL: Jonas Jensen imponerte med godt spill i Herrer junior B. Knepent semifinaletap og velfortjent pokal.

GIRL POWER: Lene Jensen i aksjon. Vant ingen kamper, men tok to sett fra puljevinneren.

LETTET: Kevin Svendsbråten feirer etter å ha vunnet matchballen i Herrer junior D-finalen.

FRISKUS: Fredrik Wilkens nær seier i flere kamper. Her mot en svenske.

PAR I HERTER: Raymond og Inger Norderhus med langhelg i Danmark. (Foto: Lene Jensen)

KONSENTRERT: Kevin gjorde seg fortjent til suksessen med topp innsats.

KONGEN: Kevin med helgens største pokal etter å ha vunnet Herrer junior D.

TAKK FOR KAMPEN: Fredrik kjempet for en seier hele lørdagen. Her lyktes han endelig og takker for kampen!

BÅT-BUFFET: Maten er fortært. JBTK-troppen fyller ventetiden med andre aktiviteter. (Foto: Lene Jensen)

FINALE: Daniel F. Grefsrud i Herrer 5-finalen når det nærmer seg midnatt lørdag. (Foto: Leif T. Jensen)

VIN-NER: Daniel F. Grefsrud spilte seg til topps i Herrer 5 gjennom lørdagskvelden. (Foto: Leif T. Jensen)

NATTMAT: Middag fra doggybags i hotellresepsjonen etter en lang dag i hallen for Fredrik og Daniel.

FORSIKRING: I fjor gikk Kevin seg bort på vei ned til bilen ved ankomst Larvik… (Foto: Daniel F. Grefsrud)

WIFI: Martin Jensen nyter nettet på båten på vei hjem fra Hirtshals. (Foto: Lene Jensen)

HALL 1: Den ene av de to hallene i Park Vendia. (Foto: Inger Norderhus)

PÅ PALLEN: Raymond på pallen sammen med doublemakker Robert Söderström. (Foto: Inger Norderhus)