Mixed-bronse i veteran-NM

Terje Herting sikret seg bronsemedalje i Mixed double sammen med Marta Kühn (Bærums Verk) i helgens veteran-NM i Bergen.

Marta og Terje var seedet til semifinalen i Mixed double 35 og lot ikke medaljesjansen gå fra seg i formiddag. I 1. runde vant duoen 3-0 mot Trine Nielsen/Alexander Karlsrud (Harestua). Medaljen ble sikret med 3-1 mot Kjersti Aune/Thomas Gundersen (Klemetsrud/Kjelsås).

Det nykomponerte paret var i dytten og slo seg nesten helt til finalen. Det ble dog 2-3-tap i semifinalen mot Roger Andersson/Camilla Q. Henriksen (Hardanger/Langhus).

– Vi kunne fort ha ledet 2-1 i sett. Spilte bra og kjempet om finaleplass. Morsomt å ta medalje, sier Terje.

Olof deltok i samme klasse med Lena H. Moen (Fokus). Det ble med én kamp, men paret vant sett mot Kjersti Aune/Thomas Gundersen (Klemetsrud/Kjelsås).

JBTK-representantene Terje Herting og Olof Gotestam var nær flere medaljer i helgen, men de klarte ikke å overstige de avgjørende hindrene som krevdes for å oppnå dem.

I lørdagens doubleklasser ble det kvartfinale-exit for begge.

Terje spilte sammen med Morten Bendiksen (Bergen) i Herrer double 35. Paret vant 3-1 mot Pål Lilleseth/Bjarte Sverresvold (Fokus) i åttedelsfinalen, men røk med 0-3 i kvartfinalen mot Christian Ibenfeldt/Bent S. Hovden (Laksevåg) i kvarten.

Olof spilte sammen med Ludvig Uddeholt (Fornebu) i Herrer double 50. De vant 3-2 i åttedelsfinalen mot Per-Åge Gundersen/Bård Sundberg (Nidaros) i åttedelsfinalen før det ble 2-3-tap mot Joe Amundsen/Bjørn I. Lillevold (Harestua/Bodø) i kvarten.

I dagens singleklasser startet det knirkefritt for Olof og Terje. Begge vant alle sine tre puljekamper.

I Herrer single 50 vant Olof 3-0 mot trioen Brede Arnøy (Bergen), Gunnar H. Salbu (Randesund) og Trond Aukland (Kjelsås).

Olof startet sluttspillet med seedet walk over til åttedelsfinalen. Der ble det et jevnt oppgjør mot Erik Lindholm (Askim), som sistnevnte vant med 3-2.

– Lindholm var i toppform. Traff på det meste. Helgens verste var doubletapet, der vi rotet bort 9-4-ledelse i avgjørende sett, lyder det fra Olof.

I Herrer single 40 vant Terje 3-0 mot trioen Morten Bendiksen (Bergen), Thomas Lieske (Laksevåg) og Alexander Karlsrud (Harestua).

Terje spilte en sjeldent dårlig kamp i åttedelsfinalen, som endte med 2-3-tap mot Pål Lilleseth (Fokus). Terje hadde matchballer både i fjerde og femte sett før motstanderen seiret med 14-12 i avgjørende.

– Jeg klarte ikke å dra ordentlig igjennom med slagene i den kampen. Følte meg sliten. Jeg spilte bra innimellom i helgen. Sjukt bra i perioder, forteller Terje i bilen på vei hjem fra Bergen.

| Resultatservice veteran-NM 2019 |

MEDALJEPAR: Terje Herting og Marta Kühn spilte godt sammen og ble belønnet med NM-medalje. (Foto: Svein Folkeson)