Fem påskefavoritter

Icon_stevneFem av deltakerne i årets påskecup i bordtennis skiller seg ut som favoritter. Tre av dem har vunnet før. Hvem går til topps i årets jubileumsmesterskap?

Magnus Vikstrøm (Kjelsås) er tittelforsvarer. Casper Søndberg (Fornebu) vant i 2015 og Terje Herting (Jevnaker) i 2014.

JBTKs håp slo begge for to uker siden og er den eneste som har vunnet påskecupen tre ganger.

Tore Kristoffersen (Kjelsås) har aldri gått til topps, men kan skilte med pallplass (Topp 5) de tre siste årene.

Jonas Flåøien (B-72) var uhyre nær førsteplassen i fjor, da han vant like mange sluttspillkamper som Kjelsås-duoen Vikstrøm og Kristoffersen. Han hadde derimot den svakeste innbyrdes settkvoten og ble nr. 3.

| Påskecupen-historikk | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 |

Paskecupen2017_favoritter

Vinneren av Påskecupen 2017 er høyst trolig å finne blant nevnte kvintett.

Kun 100 rankingpoeng skiller de fem, mens det er nesten 400 poeng ned til neste på deltakerlisten.

Vi har tatt for oss alle de innbyrdes møtene mellom årets påskefavoritter; funnet og systematisert 86 utfall.

| Deltakeroversikt 2017 | Premieoversikt 2017 |

Paskecupen_10_aarCasper Søndberg (Fornebu) har flest rankingpoeng og plusskvote mot alle. Han har møtt utfordrerkvartetten i til sammen 30 kamper og vunnet 24 av dem.

Den akklimatiserte dansken har levert gode resultater gjennom inneværende sesong. 129 plusspoeng på rankingen understreker det. Casper er favoritten, men han har opplevd å tape mot alle de fire andre favorittene…

Tittelforsvarer Magnus Vikstrøm (Kjelsås) tapte mot Flåøien og slo Kristoffersen i Påskecupen 2016. Han har plusskvote i tidligere møter med nevnte duo, men negativ kvote mot Søndberg og Herting.

I 40 møter med de fire andre favorittene kan kan skilte med 21 seirer. 70 plusspoeng inneværende sesong tyder også på at han holder nivået oppe.

Jonas Flåøien (B-72) har kun vunnet 11 ganger på sine 32 forsøk mot sine eldre konkurrenter. Han har negativ innbyrdes kvote mot alle unntatt Herting.

INDIKASJON: Nevnte vinnerodds på Påskecupen 2017 er skapt og gjengitt i redaksjonelt øyemed.

INDIKASJON: Nevnte vinnerodds på Påskecupen 2017 er skapt og gjengitt i redaksjonelt øyemed.

I fjor var Jonas ett sett unna å gå helt til topps. Han kan vise til den beste poengøkningen (139) av samtlige inneværende sesong. Kanskje er det den yngste av favorittene sin tur i år?

Terje Herting (Jevnaker) kan skilte med positiv innbyrdes kvote mot to av de andre favorittene (Vikstrøm og Kristoffersen), men har kun slått Søndberg og Flåøien én gang hver.

JBTK-veteranen har hatt en tung sesong i eliteserien, men samtidig levert mange gode stevneresultater og er i pluss poengmessig (24) inneværende sesong.

Terje har vunnet 15 av sine 29 samlede møter med de andre favorittene og har muligheten til å ta sin fjerde påskecuptriumf.

Tore Kristoffersen (Kjelsås) har forbedret sin plassering i hver av de tre siste påskecupene: Nr. 5 i 2014, nr. 4 i 2015 og nr. 2 i fjor.

Den treningsivrige veteranen har innbyrdes plusskvote kun mot Flåøien. Totalt har han vunnet 15 av 41 møter med de fire andre favorittene.

Tore er den eldste av favorittene. Han har marginalt lavest rankingstatus, men har økt med 38 poeng inneværende sesong. Og ingen av de andre kan vise til samme økning i løpet av de tre siste årene!

Før de fem eventuelt møtes må de gjennom hver sin innledende pulje i Jevnaker Bordtennishall. Alle må være på topp for å klare det!

Det er 20 andre deltakere i Påskecupen 2017 som også har ambisjoner…

 x

Paskecupen_2017_favoritter86 MØTEROversikten viser antall seirer og tap de fem påskefavorittene har i kampene mot hverandre gjennom tidene, samt aktuell rankingpoengsum og plusspoeng inneværende sesong.