Møller gir seg som JBTK-leder

Thomas Møller har ledet Jevnaker Bordtennisklubb de siste 35 årene. Nå har han varslet valgkomiteen om at æraen nærmer seg slutten. På årsmøtet i januar 2023 skal ny leder og nytt styre velges.

– Jeg gir slipp. Jeg gir meg. Arbeidsmengden har nådd et punkt som overstiger min kapasitet og mine evner. Gleden av og tilfredsstillelsen over å lede og utvikle klubben, de motiverende tilbakemeldingene fra takknemlige medlemmer, anerkjennelsen fra idrettens organer og klubbens særdeles positive posisjon i lokalmiljøet har vært drivkraften til å legge ned årsverk etter årsverk av arbeidsinnsats gjennom en mannsalder. Helt frivillig og ulønnet – i tillegg til betalte jobber, sier Møller.

Han informerte valgkomitéleder Yngve Midtfjell skriftlig fredag kveld.

– Hovedårsaken til min avgjørelse om å takke nei til fornyet ansvarsverv i Jevnaker BTK er hensynet til egen helse og velvære. Og en erkjennelse av at jeg ikke lenger strekker til i posisjonen øverst i hierarkiet. Jeg har viet hele mitt voksne liv til denne klubben. Det er en stund siden jeg valgte å tone ned egen sportslig karriere til fordel for klubbledelse. Nå velger jeg å prioritere meg selv framfor å betjene 80-120 medlemmer hvert eneste sekund i døgnet året rundt, forklarer den avtroppende lederen.

Han har fått vektige anerkjennelser lokalt og nasjonalt. Ble tildelt Norges Bordtennisforbunds minneracket i 2001, Norges Bordtennisforbunds ildsjelpris for 2005/06-sesongen og Jevnaker kommunes kulturpris i 2006.

I 2015 ble JBTKs klubbleder hedret med Rotary Internationals høyeste utmerkelse, «Paul Harris Fellow».

TAKKER FOR SEG: Thomas Møller ser fram til å kunne puste igjen. Til et liv uten kontinuerlig arbeidspress og mentale påkjenninger.

Thomas Møller meldte seg inn i JBTK i 1981. Vant Fair Play-prisen i sin aller første turnering; KM Oppland på Gjøvik i 1982. Utviklet seg til en spiller tett oppunder norgestoppen i sin aldersgruppe. Klubbens mest meritterte med 14 NM-medaljer (derav 7 offisielle). Best i klubben de fleste årene gjennom sin aktive karriere, samt tidvis best i hele Oppland fylke. Møller har 1. plasser i Herrer A, vunnet single- og doublekamper i eliteserien og gått seirende ut av mange møter med yngre og juniorlandslagsspillere.

JEVNAKER-SERVEN: Thomas og hans suksessrike doublemakker – avdøde Geir Rønneberg (R.I.P.) – fikk sin egenartede serve oppkalt etter klubben de representerte. «Jevnaker-serven» ble nasjonalt omtalt i bordtennismiljøet på 1990-tallet.

– 28. juli 2017 sa det stopp. Jeg tok ut absolutt alt og slo Terje Herting i finalen i den uapproberte sommerturneringen i Jevnaker Bordtennishall. Jeg ble omsider straffet for min overvekt gjennom for mange år. Kommende undersøkelser avdekket artrose i begge knærne, begge skuldrene og etter hvert «døde» beinvev i begge hoftene (avaskulær nekrose), beretter Møller.

Han hadde lenge før det valgt å prioritere klubben foran egen karriere, men i årene fram til i dag har arbeidsmengden, forventningene og presset økt suksessivt.

SERVERINGSSLUTT: Klubblederen gjennom de siste 35 årene slutter å servere medlemmene med arbeidsinnsats, tilbud og tjenester.

– Min største svakhet er at jeg er for snill. Har forsøkt å stille krav, men ikke vært tøff nok til å følge dem opp. Det har medført et antall bortskjemte voksne medlemmer, som stadig forventer mer. Jeg har forsaket så mye. Det er umulig for andre å forstå. Ved enhver anledning har jeg prioritert Jevnaker BTK foran alt annet: Mine aller kjæreste. Betalte jobber og «fritid». Jeg har tatt ut feriedager for å få tid til klubbarbeidet. Dedikasjonen har vært total, understreker Thomas Møller.

Han omtaler seg selv i denne artikkelen. Med motiv om å bli forstått. Med intensjon om å opplyse. Med håp om at Jevnaker BTK overlever.

– Jeg tillater meg å tvile. Er redd for at for mange vil fortsette å forfekte personlige interesser framfor å innordne seg et fellesskap der klubbledelsens avgjørelser respekteres, sukker Møller.

Han har ikke lykkes med å skape forståelse for at alle medlemmene må være lojale overfor klubbens utstyrsleverandør(er), klubbens breddeprofil og klubbens behov for hjelp til de grunnleggende og viktigste arbeidsoppgavene.

– Det har vært en herlig reise med fantastiske opplevelser. Sammen med veldig mange hederlige mennesker i JBTK-familien gjennom tidene. Utrolig givende å være med på å utvikle og utdanne mennesker fra barn til voksne, som har er klubbens aller viktigste oppgave.

– Jeg har lært enormt mye om mennesker og selv blitt en opplyst og reflektert utgave av arten. Tusen takk til alle som har utvist forståelse, støtte og lojalitet. Inderlig takk også til det fantastiske lokalmiljøet i Jevnaker og omegn – som har bidratt med altoverskyggende støtte til breddeklubben Jevnaker Bordtennisklubb!

STOLT AVSKJED: Thomas Møller er stolt over innsatsen, dedikasjonen og resultatene han har oppnådd som klubbleder.

Jeg er kjempestolt over den økonomiske plattformen jeg etterlater meg. På 1990-tallet opplevde jeg å selge TV-en til mine foreldre for å kunne betale JBTK-regninger. I trange tider har jeg lånt private penger til klubben.

Da jeg i 2007 klarte å overtale klubbens styremedlemmer til å signere kjøpekontrakten for det som nå er Jevnaker Bordtennishall hadde vi 10 000 kroner på klubbkontoen. Flere mente at det var veldig risikofylt å oppta lån på 2,1 millioner kroner uten å ha egenkapital eller annen aktiva. I 2012 var Jevnaker BTK gjeldfri.

Fram til i dag er ytterligere 2,5 millioner kroner investert i oppgraderingen av klubbens hjem (totalt 5 millioner!!!) – uten låneopptak. Og vi har nesten 400 000 kroner til framtidig utvikling av Jevnaker Bordtennishall – på klubbens anleggskonto i Sparebank 1 Ringerike Hadeland!

Jeg takker for meg – men ikke før årsmøtet i januar:-)

FOTOS: Lene Døhlen-Jacobsen og Lene Skogen.

FAKTA: Thomas Møller har ikke vært klubbleder på papiret gjennom alle de omtalte 35 årene. Geir Rønneberg og Sigurd Sørensen har også innehatt ledervervet på hver sin side av tusenårsskiftet.