Singlebronse til gullgutten

Tony Herting fulgte opp lørdagens doublegull på mesterlig vis; med bronse i Gutter 11 single i NM for yngre i dag! Den unge JBTK-rekrutten vant fem kamper på veien til semifinalen.

Helgens mesterskap i Bergen har vært en fantastisk triumfferd for Tony, som fyller 12 år i desember.

Lørdag vant han gull i Gutter 11 double med Tobias Horpestad (Rosseland) og slo seg til åttedelsfinalen i Gutter 13 single – i kamp med 98 deltakere.

MEDALJESAMLING: Tony Herting reiser hjem fra Bergen med gull og sølv i bagasjen.

Tony må ha stått opp på det rette beinet i dag, for han startet med tre strake 3-0-seirer i puljespillet i Gutter 11 single.

PALLTRIO: Norgesmester Tobias Horpestad, sølvvinner Dylan Tang og vår egen Tony Herting som bronsevinner på seierspallen i NM for yngre. (Foto: Sujitta Svendsen).

43 spillere deltok i denne klassen. 22 av dem nådde sluttspillet. Feltet var redusert til 16 da Tony Herting startet utslagsturneringen i åttedelsfinalen.

JBTK-spilleren vant 3-0 mot Ole K. Klavenes (Husøy). I kvartfinalen ble det 3-1-seier mot Sebastian Konow (B-72).

Så ventet lørdagens doublemakker, Tobias Horpestad, på motsatt bordhalvdel i semifinalen!

Rosseland-spilleren, som også vant gull i Mixed double 11 på lørdag, var klart best og vant 3-0 mot Tony. Horpestad hadde heller ingen problemer i finalen mot Dylan Tang (Fokus) og tok sitt tredje NM-gull.

– Jeg er veldig fornøyd. Gøy å vinne double med Tobias, som var alt for god for meg i semifinalen i single. I alle mine andre kamper hadde jeg god kontroll, forteller Tony Herting i bilen på vei hjem fra Bergen.

– Et bedre NM kunne han nesten ikke ha gjort, sier pappa Terje bak rattet. Tonys mamma Sujitta var også med til Bergen.

Jevnaker BTK satte spor etter seg i årets norgesmesterskap for yngre. Tony Hertings gull og bronse som det virkelig store, men også Andreas Bråthen Sataøen og Noah Götestam har vist seg fram.

| Resultatservice NM for yngre 2022 |

Andreas vant sin pulje og avanserte helt til 16-delsfinalen i Gutter 13 single med totalt fire seirer. Noah var med og kjempet om sluttspillplass i Gutter 13 single og vant en flott doubleseier i Gutter 15 double – sammen med Andreas!

Vi gratulerer våre spillere med innsatsen og resultatene. Takk også til alle laglederne og supporterne som sto på for Jevnaker BTK gjennom NM-helgen i Bergen!

| Bilder fra NM for yngre 2022 |

MAKKERE: Tobias og Tony vant doublegull sammen på lørdag. Søndag var de motstandere i semifinalen i single. (Foto: Sujitta Svendsen)