Jonas nummer 63 i rekken

Jonas Jensen debuterte på A-laget til Jevnaker BTK sist helg. 19-åringen ble dermed den 63. til å aksle klubbens førstelagsdrakt i seriesammenheng.

PÅ VEI OPP: Jonas Jensen forynger JBTKs spillertropp i eliteserien. Han viste allerede i debuthelgen at han har nivået inne! (Foto: Leif Jensen)

Jevnaker Bordtennisklubb kom med i Norges Bodtennisforbunds seriesystem i 1985, etter å ha mislykkes med å kvalifisere seg til 3. divisjon to år på rad.

Den gang var det ingen regional lagserie. 1. divisjon var den øverste og 3. divisjon den laveste. JBTK spilte kvalifisering mot lunnerlaget Harestua IL to ganger. Tapte begge, men i tredje forsøk lyktes det jevnakerklubben å komme med i seriespillet.

Fram til sist helg hadde 62 forskjellige spillere representert JBTKs førstelag. Jonas Jensen viste seg fram for eliteseriemotstanderne. Uten frykt. Med innsats. Gjorde seg absolutt ikke bort og høstet lovord blant med- og motspillere.

Det ble naturlig nok mange tap for 19-åringen i debuthelgen, men han fikk spille sju tellende single- og tre doublekamper.

Vant én doublekamp. Vant også en singlekamp, men den ble dessverre ikke tellende. Den kanskje beste prestasjonen leverte Jonas i møtet med Nidaros, der han var på nippet til å slå sterke og rutinerte Magnus B. Holm.

28-åringen som opprinnelig stammer fra B-72 er rangert som landets 19. beste bordtennisspiller med 2706,5 rankingpoeng. JBTK-Jonas holdt følge med Holm til 12-12 i femte og avgjørende sett før det ble 12-14-tap…

| JBTKs adelskalender 1985-2022 |
| JBTKs seriemotstandere 1895-2022 |
| Fakta Stigaligaen 2021/22 |