Bronseguttene imponerte igjen

Tony Herting og Andreas Bråthen Sataøen tok en flott 5. plass i Gutter 11 double i NM for yngre i Trondheim i dag. Begge vant singlekamper i Gutter 13, der Tony nådde sluttspillet.

Bronseguttene fra fredagens lagklasse fortsatte der der slapp i Gutter 11 double i dag. Med 3-1 i de to første rundene gikk Andreas og Tony inn i kvartfinalen mot klassens førsteseedede par med 5-0 i kvote sammen!

JBTK-duoen gikk respektløst ut og hadde fire seiersballer i det første settet. Favorittene slapp imidlertid med skrekken; vant førstesettet 17-15 og de to neste. JBTKs overmenn malte på videre og vant NM-gullet. Gratulerer med flott 5. plass, Tony og Andreas!

I Gutter 13 single slo Tony seg til sluttspillet med to seirer og ett tap i sin innledende pulje. Andreas vant én av sine tre puljekamper. Snudde 0-2 til 3-2 (12-10 i 5. sett)  i den første, men tapte 2-3 etter 8-11 i femte sett i den siste og avgjørende kampen.

Ifølge pappa og lagleder Håvard hadde Andreas egentlig kontroll på motstanderen, men han lot seg dessverre sette ut av publikum.

Skuffende at B-sluttspillet som var trukket og offentliggjort ble annullert, men slikt kan skje. Lærerike erfaringer for JBTK-guttene, som bare er 10 (Tony) og 11 (Andreas) år og deltar i sitt aller første norgesmesterskap.

Tony røk ut i første sluttspillkamp. Sterkt av begge å vinne kamper i 13-årsklassen!

DOUBLEPALLEN: Tony og Andreas på tredje palltrinn sammen med JBTK-lagleder Håvard og Fokus. Oslo på toppen og Trondheim på nest øverste trinn. (Foto: Terje Herting)

I Mixed double 11 sammen med Emma Kjølsø (Harestua) ble det kvartfinaletap for Tony. Hadelandsparet spilte ganske jevnt med motstanderne fra Trondheim, som vant tre ganger 11-9.

Også i denne klassen ble det gull til paret som slo ut Tony & Co.

JBTK-TROPPEN: Laglederne Håvard Sataøen og Terje Herting bak fra venstre. Foran fra venstre utøverne Andreas Bråthen Sataøen og Tony Herting.

Dagens JBTK-resultater:

Gutter 13 single
PULJESPILL
AndreasMarius Grønstein (Larvik) 3-2
Andreas
– Navin Selvanathan (Trondheim) 0-3
Andreas – Fredrik Hinze-Skjøld (Fokus) 2-3
Tony – Li Boqun (Heros) 0-3
Tony – Teodor S. Eliasson (Trondheim) 3-0
Tony – Ulrik A. Grytøyr (Bodø) 3-0
32-DELSFINALE
Tony – Daniel F. Andersen (Larvik) 0-3

Gutter 11 double
1. RUNDE
Andreas/Tony – Noah W. Aas/Elias W. Aas (Trondheim) 3-1
2. RUNDE
Andreas/Tony – Hrishikesh Shankar/Philip Leismann (Trondheim) 3-1
KVARTFINALE
Andreas/Tony – Tobias Horpestad/Jonas Frøseth (Rosseland/Tingvoll) 0-3

Mixed double 11
1. RUNDE
Tony/Emma Kjølsø (Harestua) – Rebekka F. Wilhelmsen/Tim Le (Trondheim) 0-3

PÅ TV: Vi fikk glimtvis se Tony og Andreas i aksjon. Her er de fanget på TV under Direktesport.nos formidling fra innmarsjen og påfølgende oppstilling før dagens åpningsseremoni.

Søndag runder JBTK-spillerne av sin NM-innsats for denne gang; med deltakelse i Gutter 11 single. Tvi-tvi, Tony og Andreas!

JBTK-deltakernes NM-program (start-tider):
Fredag kl. 12:00: Gutter 11 lag (18 lag)
Lørdag kl. 09:00: Gutter 13 single (93 spillere)
Lørdag kl. 12:00: Gutter 11 double (20 par)
Lørdag kl. 15:30: Mixed double 11 (6 par)
Søndag kl. 09:00: Gutter 11 single (45 spillere)

Livestream-sending:
| SØNDAG fra kl. 09:00  |

Online resultatservice:
| Stiga 11-eren | NM for yngre |