Dusinet fullt gjennom 12 år

Hver sommer gjennom snart 12 år har unge JBTK-medlemmer klippet gresset ved Sameiet Holdeplassen på Nesbakken i Jevnaker. Siden i fjor har også et par voksne bidratt i dugnadsarbeidet.

Den faste jobben har ikke vært og er fortsatt ikke godt betalt, men arbeidsfordelingen har vært bred. Og de unge plenklipperne har cashet ut noen tusenlapper hver høst!

I fjor kom klippesesongen litt bråere på oss, slik at vi ikke rakk å utlyse sommerjobben. Da påtok formann Thomas Møller seg oppgaven selv.

Det samme skjedde i år, men da klubbsjefen fikk hjernehinneblødning og måtte tilbringe en hel måned på sykehus trådte nestleder Lene Skogen til. Også Kevin Svendsbråten og Martin Jensen bidro fram til Møller gjenvant krefter til å gjøre comeback.

SOMMEREN 2010: Ermin Ajdinovic

SOMMEREN 2013: Frode Bjørge Madsen

Tonny Kuan og Ermin Ajdinovic var premiéreklippere tilbake i 2011. Siden har følgende JBTK-medlemmer i tur og orden vært gartnere:

SOMMEREN 2015: Daniel Fagerslett Grefsrud.

Halvard Grina, Milosz Kozakievicz, Frode Bjørge Madsen, Thomas Nordgården Moen, Daniel Fagerslett Grefsrud og Jonas Jensen.

Mesteparten av honoraret har de utførende fått beholde selv. Klubben har kun beholdt 25 prosent til fellesskapet.

SOMMEREN 2016: Thomas Nordgården Moen.

Vi klipper plenområdene ca. hver 7.-10. dag gjennom hele sommeren og supplerer med kantklipp én eller to ganger pr. sesong. Hver økt tar mellom én til halvannen time.

I de frodigste somrene har dugnadsklipperne kunnet innkassere 3000-4000 kroner. Deilige penger når de kommer på konto!

PS! Dersom DU ønsker å overta jobben neste sommer er det bare å melde interesse ved å gi beskjed til Thomas eller Lene!

Gressarealet utgjør anslagsvis 300 kvadratmeter. I løpet av en arbeidsøkt tilbakelegger plenklipperen ca. 3,5 kilometer.

Bilder av hele arealet: