JBTK-spiller i svensk sluttspillfinale

JBTK-leiesoldaten Anders Eriksson (24) var Söderhamns store helt med fire singleseirer i de to semifinalene mot Spårvägen. Tirsdag spilles første finalekamp borte mot Halmstad.

Anders har hatt mange skadeavbrekk de siste årene. Gått glipp av mange mesterskap og seriekamper, men kan skilte med SM-gull i double og lag i 2018.

Som Halmstad-spiller med Anton Källberg fra Söderhamn i double! Og på lag med Ibrahima Diaw, Mattias Karlsson, Elias Ranefur og Fabian Åkerström.

Anders er også svensk mester i aldersbestemte klasser.

– Jeg opererte hoften i juni i fjor. Har jobbet med rehabilitering siden da. Spilte min første kamp i år, forteller Anders.

Så fikk han problemer med kneet, som fortsatt byr på problemer.

– Jeg kjemper mot smertene så godt jeg kan, sier JBTK- og Söderhamn-spilleren.

Skadeproblemene har begrenset Erikssons grunnseriebidrag i Pingisligan til fem singlekamper inneværende sesong; 4-1 i singlekvote og 1-0 i double. Så slo han til med 4-0 i single i semifinalemøtene med grunnseriemester Spårvägen, som således var nesten sjokkerende sterkt!

– I første semifinale slo jeg Harald Andersson 3-0 og avgjorde kampen med 3-0 mot Anthony Tran. Jeg startet den andre semien med 3-1 mot Tran. Så avgjorde jeg kampen og sikret finaleplassen med 3-1 mot Martin Friis, beretter Anders Eriksson.

– Med tanke på alle utfordringene er jeg utrolig glad bare å kunne spille bordtennis igjen. At det i tillegg har gått så bra er utrolig kult, lyder det fra 24-åringen.

Anders ser for seg en tøff finaleserie mot Halmstad, som han regner som svak favoritt.

– Men; vi kan vinne hvis vi spiller på topp, skyter han inn.

ERIKSSON I AKSJON: Anders i JBTK-drakten i Molde i 2016. (Foto: Jarle Mordal)

Spårvägen ble grunnseriemester med 37 poeng, etterfulgt av Halmstad (31 poeng), Eslöv (30 poeng) og Söderhamn (24 poeng).

Se sluttspillfinalene live her!

Anders Eriksson vant begge singlekampene sine i 4-1-grunnserieseieren borte mot Halmstad, men var ikke med i hjemmemøtet som endte 2-4.

SEMIFINALEHELT: Anders sto opp som troll av eske og sikret finaleplass for Söderhamn. (Foto: Privat)

Norske Borgar Haug og svenske Fabian Åkerström fikk begge stryk av JBTK-spilleren i mars. Joker-rollen i finalen er åpenbar!

Anders Eriksson har 25-7 i singlekvote for Jevnaker BTK i den norske eliteserien. 8-8 i double.

– Jeg ser veldig fram til at koronaen legger seg, slik at jeg kan komme til Norge og spille for Jevnaker igjen, melder den sympatiske svensken.

Velkommen skal du være, Anders. Lykke til i finalekampene!

JBTK-JUBEL: Terje Herting og Anders Eriksson i Jevnaker Bordtennishall. (Foto: Thomas Møller)