Etterlengtet poeng i eliteserien

I det åttende forsøket skulle det skje; Jevnaker BTK tok sesongens poeng i dagens eliteseriekamp mot Eiker på Hokksund.

Etter sju strake tap ble det endelig poeng. Om enn med litt bismak, fordi JBTK-laget ledet 4-2 før de fire siste singlekampene og hadde matchball i den aller siste.

Seier hadde vært spesielt viktig med tanke på tabellposisjonen, for med poengdeling mot Eiker ligger JBTK fortsatt tre poeng bak den siste trygge plassen.

Lagleder Olof Götestam hadde troen på seier etter doublene, men heller ikke i dag var ikke de berømte marginene på lag med hans spillere i avgjørende øyeblikk.

Mange av tapene i dagens var var med knapp margin, mens JBTK-seirene var jevnt over klarere. 5-5 er uansett de tørre tallene som teller.

– Surt, men vi må prøve å bli bedre til å vinne de jevne kampene, konkluderer Olof etter nok en nervepirrende aften i bordtennishallen på Hokksund.

Én samlerunde gjenstår. JBTK spiller sine fire siste kamper på Hokksund 15. og 16. februar; Laksevåg og Stord lørdag. Hardanger og Nidaros søndag.

PS! I og med at kun sju lag deltar i inneværende sesongs eliteserie så rykker ingen automatisk ned. 7. plassen gir kvalifiseringsspill mot nr. 2 i 1. divisjon. JBTK ble nr. 7 i fjor, men slapp å spille kvalifisering fordi laget fra divisjonen under valgte å avstå.

| Tabell og kampfakta Stigaligaen 2019/20 |

11-13: Terje Herting tapte 11-13 i avgjørende mot Vegard Sandberg i den siste kampen. JBTK-veteranen hadde matchball, men kom dessverre til kort. Sesongens første poeng er dog noe å glede seg over idag, for det er høyt nivå i toppdivisjonen.

Peter Hedram og Maciej Pietkiewicz oppnådde begge 3-1 i singlekvote, mens Terje Herting og Andreas Backlund endte med 0-4 i denne runden. Maciej og Peter vant begge doublekampene sine. Terje og Andreas vant én av to.

| JBTKs adelskalender | JBTKs seriemotstandere |