Terje til VM i Vegas

Lørdag reiser Terje Herting til Las Vegas i USA for å delta i veteran-VM, som samler 4000 deltakere. Tirsdag skal han i aksjon i single og double.

Årets verdensmesterskap for veteraner finner sted inneværende uke. Om lag 40 norske spillere er på plass i casinobyen.

En rekke europa- og verdensmestere inngår blant deltakerne som skal konkurrere om edelt metall i Las Vegas Convention Centre.

Arenaen er verdens største messesenter med sine 300 000 kvadratmeter. Veteran-VM spilles på 250 bord i tre av senterets storhaller.

I VM konkurreres det i single og double i klasser fra 40 år opp til over 90. Innledende puljespill i alle, der de to beste går til sluttspillet. De øvrige får delta i B-sluttspillet (Consolation).

I single skal Terje møte Barney Reed (USA), Ben Willson (England) og Markus Baumgärtner (Tyskland). Reed ble amerikansk mester i double i 1998 og har vært inne blant de 500 beste på verdensrankingen.

– Amerikaneren virker bra. Jeg tror også de to andre kan være ganske gode. Målet mitt er å nå A-sluttspillet, sier Terje.

Han gleder seg til ukesoppholdet i USA og er forberedt på mange tøffe kamper. Det er consolation-turnering både i single og double, så nye kamper venter etter puljespillet selv om det ikke skulle bli A-sluttspill.

Terje Herting debuterer internasjonalt i veteran-sammenheng. Tidligere har Bendik Alme, Olof Götestam og Thomas Møller deltatt i europa- og verdensmesterskap for veteraner.

Terjes doublemakker er Fokus-spilleren Pål R. Lilleseth. Duoen er trukket i pulje med følgende motstandere: David L. Hansen/Erik Bergeseter (DEN/NOR), Dirk Hoffmann/Thomas Voigt (GER) og Bruno Böller/Markus Korner (SUI).

Bordtennis er verdens mest utbredte idrett – den eneste med forbund i samtlige land/stater på kloden. Nærmere 200 nasjoner er representert med deltakere i veteran-VM i Las Vegas!

VM-DELTAKER: Terje Herting i celebert selskap i Las Vegas. Vi tror han kan hevde seg i VM!