Jevnaker BTK i Champions League

0
(0)

Jevnaker BTK kan bli tidenes første norske bordtennisklubb i Champions League. ETTU vurderer å gi Norges eneste påmeldte lag Wild Card.

TTCL: Tidenes første norske klubb i Champions League kan bli Jevnaker BTK!

Dette var en aprilspøk i 2018.

Inneværende sesongs Champions League-finale spilles neste helg. De fire semifinalistene er allerede kvalifisert for neste sesongs turnering. Totalt 16 klubber utgjør Table Tennis Champions League 2018/19.

Det er fri påmelding til TTCL. Eneste betingelse er at man spiller i en nasjonal toppserie. Selv om JBTK oppfyller kriteriene er nåløyet veldig trangt. Det er summen av spillernes posisjon på verdensrankingen som avgjør hvilke 12 klubber som kompletterer TTCL.

JBTKs skjebne avgjøres under TTCL-finalehelgen.

Det faktum at ingen norsk klubb har deltatt i Champions League taler til Jevnaker BTKs fordel. ETTU ønsker nemlig at Champions League omfatter deltakere fra flere nasjoner og har overfor NBTF signalisert muligheten for å gi Norge et Wild Card.

– Inntil fire klubber fra hver nasjon kan melde seg på til TTCL. Selv om Jevnaker BTK endte sist i Stigaligaen ser vi veldig positivt på klubbens ønske om å delta, sier idrettslig leder Bengt Paulsen i Norges Bordtennisforbund.

Han har en fortid som trener i Modum BTK da klubben deltok i ETTU-cupen flere ganger på 90-tallet. Fokus BTK deltok i ETTU-cupen så sent som i 2014/15, mens B-72s damelag var med inneværende sesong.

– Ingen andre norske klubber har meldt interesse for å delta i Champions League eller ETTU-cupen kommende sesong, så det er fritt fram for Jevnaker BTK, bekrefter Paulsen.

PLANLØSNINGEN: Slik ser ETTUs mal ut for Champions League-areaene. Hver reklameplass er angitt med tall og ETTU disponerer selv sju av disse. Resten selger JBTK inn for å finansiere deltakelsen.

– I og med at kampene kun spilles på ett bord, tilfredsstiller Jevnaker Bordtennishall ETTUs plasskrav. Vi planlegger å sette inn en midlertidig kompakt tribune med plass til 100 ekstra tilskuere, opplyser JBTK-formann Thomas Møller.

Det koster ikke mer enn 2000 euro å melde på lag til TTCL. Kostnadene forbundet med utbedring av tilskuerkapasiteten og tilrettelegging for TV-sending er heller ikke avskrekkende.

– Reklamesalget finansierer alle de tekniske kostnadene, sier Møller.

JBTK-lagleder Olof Götestam skal stå for den sportslige oppgraderingen av laget.

– Det hadde vært kult å stille med rent veteranlag i TTCL slik vi gjorde i Stigaligaen, men planen er å vinne noen kamper så forsterkninger må til, sier han.

Olof har gode kontakter i Sverige og akter å verve en av de beste norske spillerne til Jevnaker BTKs TTCL-lag.

– Selv kjenner jeg mine begrensninger, men verdens beste Terje (Herting) skal selvsagt få spille, lover Götestam.

Tidligere JBTK-spiller Anders Eriksson ble nylig svensk mester i double og nådde kvartfinalen i single. Kanskje han også gjør comeback for Jevnaker.

Etter at ryktene om JBTKs påmelding til Champions League begynte å svirre tidligere i påskeuken har vi fått mange henvendelser fra norske spillere som ønsker å bli med på eventyret.

– De fleste som har tatt kontakt ønsker sågar å flytte til Jevnaker, forteller klubbleder Møller.

Meld deg som frivillig nå – via skjemaet nedenfor!

JBTK-kiosken flyttes til en provisorisk bod utenfor hallen under TTCL-kampene og vi trenger mange frivillige til øvrige arbeidsoppgaver. Deriblant mediasenteret, reklameselgere, rigging, vakter og verter/vertinner.

Dersom du ønsker vil du få en offisiell attest for din innsats under Jevnaker BTKs hjemmekamper i TTCL.

STOR UTFORDRING: Terje Herting skal delta i veteran-VM i Las Vegas denne sommeren, men til høsten får han en betydelig større utfordring!

AKTUELL: JBTK-venn Jonas Flåøien er én av mange som har meldt sin interesse for flytte til Jevnaker.

 

Din vurdering av denne artikkelen?

Velg symbolet som angir din vurdering!

Snittvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Bli den første som vurderer artikkelen!