Jevnaker BTKs KM-deltakere

Årets kretsmesterskap i bordtennis ble tidenes massemønstring i Oppland. Her får du en gjennomgang av resultatene til alle JBTK-deltakerne.

Fire gull, tre sølv og sju bronse er JBTKs medaljebeholdning i årets kretsmesterskapet som fant sted lørdag 4. november og gikk av stabelen i Harestua Arena.

27 av klubbens 28 påmeldte utøvere stilte til start. Her kan du lese om samtlige i alfabetisk rekkefølge basert på fornavn:

ALBIN BJERKE

Albin vant én av sine to puljekamper i Gutter 11 og avanserte til sluttspillet, der han tapte 0-3 mot Noah Kjølsø (Harestua) i kvartfinalen. I Nybegynnere 15 ble det også én seier i puljespillet. Albin vant 3-1 mot Daniel F. Joelsen (Harestua) i åttedelsfinalen før det ble 1-3-tap mot Fredrik Blyverket (Harestua) i kvartfinalen. Herlig KM- og stevnedebut!

AMUND FREDRIKSEN

Amund startet dagen i G15 double med Eivind S. Sørum. Duoen vant 3-0 i begge puljekampene og seiret med 3-1 mot Lillehammer-paret Mats Krokan/C. H. Bjørnsgård i semifinalen. Amund og Eivind presset klubbkameratene Jonas Jensen/Kevin Svendsbråten i finalen, men tapte 1-3. I Gutter 15 vant Amund én av sine to puljekamper, for så å ryke 0-3 mot Simen Trontveit (Harestua) i kvartfinalen. I Nybegynnere 15 feide Amund all motstand til side i puljen, der det ble tre seirer. Så ble det 3-1 mot Fredrik Trontveit (Harestua) åttedelsfinalen før blivende kretsmester Simen Trontveit (Harestua) ble for sterk og slo Amund med 3-0. Opp og ned, men alt i alt ganske bra, Amund!

BRUNO PEREIRA

Brunos aller første turnering. Han tapte begge puljekampene i den lisensfrie sjåførklassen, men vant sett mot puljevinner Trond H. Karlsen (Harestua). I Herrer E ble det også to tap i den innledende puljen. Forhåpentligvis lærerikt for Bruno, som er helt fersk!

CECILIA BJERKE

Mammaen til Albin tok KM-utfordringen på strak arm etter å ha deltatt på to tuppetreninger! Hun imponerte med seier i begge puljekampene i Damer åpen. I sluttspillet ble hun paret med den blivende kretsmesteren Bettina Jevne (Lillehammer) i kvartfinalen. Tapte 0-3, men tok i snitt ni poeng i hvert sett. Cecilia har mer på lager for framtiden!

DAG HUGO GRANDE

Dag Hugo er en av klubbens ferskeste spillere. Han møtte tøffe motstandere i Nybegynnere 15, der det ble to tap i det innledende puljespillet. I B-sluttspillet startet han med walk ove til kvartfinalen, der kompisen fra Bjoneroa, Johnson N. Adum, sto på motsatt side av bordet. Dag Hugo kjempet tappert, men tapte til slutt med 2-3 i sett. Lovende stevnedebut!

DANIEL FAGERSLETT GREFSRUD

Daniel valgte kun å delta i Herrer E og der ble han førsteseedet. I puljespillet leverte han solid innsats og vant begge kampene med 3-0. I sluttspillet fikk han walk over til semifinalen. Der vant Daniel 3-0 mot Halvard Finsrud (Lillehammer). Finalemotstanderen Kjetil Kløve (Harestua) bød på god kamp, men Daniel seiret til slutt med 3-1 i sett og sikret seg sitt aller første KM-gull!

DANIEL MIANCHO

Daniel KM-debuterte i fjor; to uker etter sin første trening på Jevnaker. Da vant han 11-årsklassen. Foran årets KM har han prioritert fotball, men fikk med seg et par bordtennistreninger før turen til Harestua. Daniel avanserte til sluttspillet med seier i begge puljekampene. Han fikk walk over til semifinalen i sluttspillet, der det ble 3-0-seier mot klubbkompis Vemund K. Grønhaug. I finalen vant han 3-0 mot Noah Kjølsø (Harestua) og forsvarte KM-gullet. Imponerende!

EIVIND STENERUD SØRUM
Eivind startet dagen i G15 double med Amund Fredriksen. Duoen vant 3-0 i begge puljekampene og seiret med 3-1 mot Lillehammer-paret Mats Krokan/C. H. Bjørnsgård i semifinalen. Eivind og Amund presset klubbkameratene Jonas Jensen/Kevin Svendsbråten i finalen, men tapte 1-3. I Gutter 15 vant Eivind to av tre puljekamper. Tapte med 9-11 i avgjørende mot Jonas Kjølsø (Harestua). I sluttspillets kvartfinale ble det et brutalt møte med den blivende kretsmesteren Jesper Grua (Harestua), men Eivind var den eneste som vant sett mot Grua i single i dag. Eivind kjørte på videre og vant alle sine tre puljekamper i Nybegynnere 15. Avanserte på walk over til kvartfinalen, der han slo Noah Kjølsø (Harestua) med 3-0. Tapte 1-3 i semien mot Simen Trontveit (Harestua), som vant klassen. Eivind imponerte spillemessig og tok nye steg mot et høyere nivå.

ERIK JENSEN

Erik sprudlet i puljekampene sine i Gutter 11, selv om det ble to tap. Han fortsatte i B-sluttspillet, der det ble walk over til semifinalen. Erik genererte nye krefter som han brukte mot Tereza Hauptvogel (Vind), men det holdt dessverre ikke til seier. Unge Erik viste mye bra i dag!

ISAK DØHLEN-JACOBSEN

Isak klinte til fra start i sin aller første turnering, bare uker etter at han dukket opp på trening i Jevnaker Bordtennishall: To seirer av to mulige sendte ham til sluttspillet som puljevinner. Han vendte 0-2 til seier i den første av puljekampene. I sluttspillets kvartfinale ble det tøffere. Isak tapte 0-3 mot Noah Kjølsø (Harestua). Tre nye tap i puljespillet i Nybegynnere 15, men Isak markerte seg virkelig i dag. Lærte forhåpentligvis veldig mye også!

JOHANNES ARVO NEGAARD STENERUD

Johannes møtte overmakten i sine tre kamper i det innledende puljespillet i Nybegynnere 15, men han beholdt humøret og gøv løs på B-sluttspillet med positiv iver: Walk over til kvartfinalen, der han møtte Noemi Milewska (Harestua). Johannes ga alt, men tapte med 0-3. Viktig lærdom, Johannes! Stå på videre!

JOHNSON NKETIA ADUM

Johnson er kommet inn i JBTK-familien som et friskt pust og trives som fieksn i vannet. Han har bare såvidt rukket å delta på noen treninger før KM-dagen var der. Han tapte sine tre puljekamper i Nybegynnere 15, men var veldig nær både ett ot to settseirer mot klubbkamerat Amund Fredriksen. Det ble også mange poeng mot de to andre motstanderne. I B-sluttspillet startet han med walk over til kvartfinalen. Seiret med 3-2 mot kameraten Dag Hugo Grande og kjempet bra mot Gustav Winterberg (Vind) i semifinalen. The only way is up, Johnson!

JONAS JENSEN

Superstart på KM-dagen med gull i double sammen med nabo og kompis Kevin Svendsbråten! Feilfritt puljespill med to 3-0-seirer; fulgt opp med 3-0 i semifinalen mot Simen Trontveit/Jonas Kjølsø (Harestua). I finalen vant Jonas og Kevin 3-1 mot JBTK-vennene Eivind S. Sørum og Amund Fredriksen. I single nøyde Jonas seg med deltakelse i Gutter 15, der han startet som andreseedet. Vant begge puljekampene med 3-0. Så walk over fra åttedels- til kvartfinalen der han vant 3-0 mot Mats Krokan (Lillehammer). Ny 3-0-seier i semifinalen mot Simen Trontveit (Harestua). Solid dag for Jonas, selv om det ble 0-3-nederlag mot storfavoritten Jesper Grua (Harestua) i finalen.

KAJA JENSEN

Kaja var påmeldt i Jente 15, som dessverre ble avlyst grunnet for få påmeldte. Damer åpen ble dermed lørdagens utfordring, som Kaja tok uten å mukke. Hvilket drama det utartet seg til å bli! Kaja vant 3-2 mot Bettina Jevne (Lillehammer) sin første puljekamp; 11-9 i avgjørende. Så tapte hun med 10-12 i avgjørende mot Maria G. Rolfsnes (Harestua), som tidligere hadde tapt med 2-3 mot Jevne. Poengtellingen ble avgjørende og Kaja kom til kort med ett poeng. Spillemessig leverte hun til de grader – og hun slo den blivende kretsmesteren fra Lillehammer!

KEVIN SVENDSBRÅTEN

Knallstart på KM-dagen med gull i double sammen med Jonas Jensen! Feilfritt puljespill med to 3-0-seirer; fulgt opp med 3-0 i semifinalen mot Simen Trontveit/Jonas Kjølsø (Harestua). I finalen vant Kevin og Jonas 3-1 mot JBTK-vennene Eivind S. Sørum og Amund Fredriksen. I single fulgte Kevin opp med tre puljeseirer uten å avgi sett i Gutter 15. Han avanserte til kvartfinalen i sluttspillet på walk over og seiret med 3-0 mot Sebastian Jakobsen (Lillehammer). I semien sto den blivende mesteren Jesper Grua (Harestua) på motsatt siden av bordet. Kevin kjempet godt i 0-3-tapet der han vant ni poeng i de to siste settene. I Nybegynnere 15 leverte avanserte han til sluttspillet med to 3-0-seirer. Deretter walk over til kvartfinalen, der Lars Holt (Harestua) fikk stryk med 3-0. Ny 3-0-seier i semifinalen mot Fredrik Blyverket (Harestua). Finalen mot Simen Trontveit (Harestua) ble uhyre jevn, men Kevin tapte til slutt med 1-3. Gull, sølv og bronse er sterkt!

LARS JENSEN

Lars har kommet til kort mot bedre spillere i de fire turneringene han har deltatt i det siste året, men i sjåførklassen i KM fikk han endelig oppleve hvordan det føles å vinne en kamp! To puljetap forhindret sluttspillsjansen, men 3-1-seieren mot Henning Midtsundstad (Harestua) smakte godt for den ferske JBTK-veteranen!

LEIF-HARALD SVENDSBRÅTEN

Familiefaren har latt seg smitte av bordtennisiveren til kona og sønnen. Leif-Harald er lærevillig på trening og stiller siktet inn mot poenggivende slag i hver kamp. I dag fikk han belønning med sluttspillplass i sjåførklassen, der han vant én av to puljekamper. I sluttspillets kvartfinale tapte han 0-3 mot Jiri Hauptvogel (Vind), men lot ikke vinneren få det lett. Leif-Harald hamret videre i Herrer E, men der ble motstanderne i puljen for sterke.

LENE DØHLEN-JACOBSEN
Vi klarte dessverre ikke å fange Lene i aksjon med kameralinsen i dag, men innsatsen hennes gikk ikke upåaktet hen! Den humørfylte og posive mammaen til Isak sto på så svetten rant i sjåførklassen. Selv om hun tapte sine tre puljekamper, så var hun fornøyd med innsatsen. Med rette. Nye vinnersjanser kommer!

LENE JENSEN

JBTKs nestleder og primus motor for den store aktivitetsøkningen blant yngre spillere og voksne damer kjempet godt i dag. Lene reddet to matchballer og vant den første puljekampen i Damer åpen mot Katrine Kjølsø (Harestua). Så ble det 0-3-tap med to poeng for lite i hvert sett mot klubbvenninne Cecilia Bjerke. I sluttspillet vant Lene 3-1 mot Trine Nielsen (Harestua) i kvartfinalen, før det ble 0-3-tap mot Maria G. Rolfsnes (Harestua) i semifinalen. Bra kjempet og grattis med KM-bronse, Lene!

LINDA SVENDSBRÅTEN

Linda har tatt med seg bordtennisblod fra Sverige, krydret det med innsatsvilje og tatt utfordringen i en ny idrett. Hun vant begge sine puljekamper i Damer åpen. I sluttspillet fikk hun walk over til semifinalen. Møtte den blivende kretsmesteren Bettina Jevne (Lillehammer), men ga seg ikke uten kamp. Vant to sett og fikk velfortjent bronse. Imponerende!

MARTIN JENSEN
Martin vant niårsklassen i fjorårets KM. I dag kjempet han mot eldre motstandere i Gutter 11. Én seier og to tap i det innledende puljespillet førte ham til B-sluttspillet. Der startet han med 3-0-seier mot Lukas Midtsundstad (Harestua) i semifinalen, for så å vinne 3-0 mot Tereza Hauptvogel (Vind) i finalen. Bra, Martin! Han slet litt med formen utover dagen, men stilte likevel til start i Gutter 13. Der ble det tre tap i puljespillet, men Martin viste at han er en tøffing!

MONS GRANLUND HØIBY

Tøft møte med konkurransekampen for Mons, som opplevde en lærerik turneringsdebut i dagens KM. Han deltok i Nybegynnere 15. Fikk bank av sine tre motstandere. Ny sjanse i B-sluttspillet, men der ble Kevin A. Husevåg (Vind) for sterk i åttedelsfinalen. Mons er en positiv gutt som står på og tar med seg masse lærdom fra Harestua Arena!

NOAH GÖTESTAM

Dagens nest yngste JBTK-deltaker imponerte i niårsklassen, der han vant to av sine fire kamper. Uvisst hvilket plassering det ga blant de fem deltakerne, men uansett en seiersrik dag for Noah. Velfortjent deltakerpremie!

TERJE HERTING
Terje stilte som storfavoritt i dag. JBTKs eliteseriespiller vant begge sine innledende puljekamper helenkelt med 3-0 i sett. I sluttspillet startet han med walk over fra kvart- til semifinalen. Der ventet klubbkameraten Watchara Chadkarn. Terje vant med 3-0 uten problemer. I finalen var Morten Stenvold (Vind) motstander. Terje måtte kjempe, men vant likevel veldig greit med 3-0 i sett og tok tilbake tronen som Opplands beste bordtennisspiller.

TONY HERTING

Tony sprudler med racket i hånd. De siste ukene har han imponert stort med sin treningsinnsats og i dag viste han litt av hvor mye han har lært. To seirer av fire mulige i niårsklassen vitner om en bordtennisspiller i emning.

VEMUND KILLI GRØNHAUG

Vemund er tilbake for fullt etter å ha satset på fotballen i sommer. Han deltok på treningsleiren på Harestua og viste i dag at han føler seg hjemme i hallen der. To seirer i Gutter 11 og 2-3-tap i den siste puljekampen ga sluttspillplass. Vemund vant 3-0 mot Johannes Kløve (Harestua) i kvartfinalen før det ble tap mot klubbkamerat og blivende kretsmester Daniel Miancho i semifinalen. I Nybegynnere 15 sfortsatte Vemund å slå godt fra seg. Nådde sluttspillet som puljetoer. Tapte med 1-3 mot Noah Kjølsø (Harestua) i åttedelsfinalen, men viste humør, innsats og spilleglede. Herlig, Vemund!

WATCHARA CHADKARN

Ivrige Watchara, aka EK, trådte til verket med ambisjoner i dag. Det ble en nedtur i Herrer C, der han tapte alle sine tre puljekamper. Mot oppegående spillere, men Ek underpresterte. Han slo dog tilbake i den åpne herreklassen, med to seirer og ett tap. I kvartfinalen vant Ek 3-1 mot Alexander Karlsrud (Harestua). Så møtte han uoverkommelig motstand i klubbkamerat og blivende kretsmester Terje Herting, men spilte en god kamp selv om det ble 0-3-tap.

DAMER ÅPEN
Bronsejentene Lene Jensen og Linda Svendsbråten i godt lynne.

GUTTER 11

Kretsmester Daniel Miancho (nr. tre fra venstre) sammen med noen av de andre deltakerne, deriblant JBTK-utøverne Vemund K. Grønhaug, Isak Døhlen-Jacobsen, Albin Perup Bjerke og Martin Jensen.

GUTTER 9

Noah Götestam og Tony Herting poserer med sine pokaler etter kjempeinnsats i den yngste KM-klassen.

GUTTER DOUBLE

Gullvinnerne Kevin Svendsbråten og Jonas Jensen (til venstre) sammen med sølvvinnerne Amund Fredriksen og Eivind Stenerud Sørum.

HERRER ÅPEN

Kretsmester Terje Herting og sølvvinner Morten Stenvold, som bød Terje på en ærlig kamp om gullet. Herlig med ny aktivitet på Gjøvik i Vind Idrettslag!

Takk til Harestua Idrettslags bordtennisgruppe for en hyggelig dag og et minneverdig kretsmesterskap!

Takk til alle i Jevnaker BTK for stor innsats og flotte resultater!

Takk også til alle som har bidratt med bilder; Thomas Møller, Olof Götestam, Lene Jensen og Linda Svendsbråten.

| Resultater KM Oppland 2017 |

| KM-historikk |