Axel knep seieren i rankingstevnet

Icon_stevneAxel Ørmen (Oppegård) vant det åpne rankingstevnet i Jevnaker Bordtennishall. Han vant 3-2 i sett mot toer Snorre A. Aarsund (Harestua) og Thomas Møller (Jevnaker).

GULLGUTTEN: Axel Ørmen (Oppegård IL) slo seg til topps i sesongens første rankingstevne i Jevnaker Bordtennishall og ble behørig premiert!

Sesongens aller første turnering i Norge samlet 25 spillere fra ni klubber. Det åpne nasjonale rankingstevnet ble vunnet av allroundspilleren Axel Ørmen (17).

Axel måtte virkelig slite for å sikre seieren, som følgelig var fullt fortjent.

Snorre Amundsen Aarsund (Harestua) spilte bra gjennom hele dagen, men mistet gullet med sitt eneste tap (2-3) i den aller siste kampen mot Ørmen.

Thomas Møller (Jevnaker) tapte med 2-3 mot Ørmen og Aarsund, men tok bronsen takket være 3-0-seieren mot Frank G. Weigner (Lia) og Anne S. Kalvatn (B-72).

Frank Gunnar Weigner (Lia) endte som firer, men ble dagens soleklare rankingpoengvinner med 46 plusspoeng. Weigner vant 3-2 mot Anne Sophie Kalvatn i kampen om 4. plassen.

Før vi gyver løs på den detaljerte gjennomgangen av dagens resultater, takker vi alle JBTK-medlemmer som stilte opp for gjøre det mulig å arrangere turneringen:

Lene Jensen og Pia-Helen Fagerslett – flinke og humørfylte kioskmedarbeidere
Thomas Møller – premieinnkjøper, stevneleder og påmeldingsmottaker
Lars Torp – teknisk tilrettelegger
Leif Jensen – assisterende stevneleder
Bert Erixon – dommersjef på bord nummer én

Og alle som bidro med kaker og påsmurt mat til JBTK-kiosken, samt Pål Syse som hjalp til med forskjellige gjøremål.

PREMIEBORDET: Alle ble premiert for deltakelsen. De ti beste med noe ekstra og Fair Play-vinnerne likeså.

Stort grattis til Fredrik Wilkens (Jevnaker) og Jesper Jonassen Grua (Harestua) som gjorde seg fortjent til dagens Fair Play-fruktkurver!

Resultatliste med rankingpoeng
nederst PÅ SIDEN!

FAIR PLAYERS: Jesper J. Grua (t.v.) og Fredrik Wilkens ble beæret med dagens Fair Play-utmerkelser. JBTK-styremedlem Lene Jensen overrakte fruktkurvene til de fortjente vinnerne.

Rask gjennomgang av de fem innledende puljene:

TOPP 5: Axel Ørmen (f.v.), Snorre A. Aarsund, Thomas Møller, Frank G. Weigner (ikke tilstede under premieutdelingen) og Anne S. Kalvatn. (Foto: Lene Jensen).

Pulje A:
Alle kampene endte med seier til de høyest rankede spillerne. Snorre A. Aarsund vant 3-0 i alle sine kamper. Toer Paik H. Fischer sikret andreplassen etter å ha vunnet 3-1 i en tøff fight mot Lars Torp, som ble treer. Fischer vant 3-0 mot de to bak seg. Firer Jonas Jensen tok sett fra Torp og vendte 0-2 til 3-2 mot Daniel F. Grefsrud.

Pulje B:
Også her samsvarte rekkefølgen med forhåndsrangeringen. Axel Ørmen avga ett sett mot Kristian Langbakken og vant 3-0 mot de andre. Toer John Nymoen vant 3-0 mot alle bak seg. Langbakken likeså. Ramin Haghyar vant ingen sett mot de nevnte og ble firer, mens Asgeir Snyen endte som femmer uten settseier.

Pulje C:
Thomas Møller vant 3-0 i sine fire kamper. Toer Tor Hovde var nær ved å vinne det tredje settet mot puljevinneren og lå under med 0-2 mot treer Marius M. Pedersen før han slo tilbake og vant. Pedersen slo klubbkompis Robin Kristiansen 3-0 og Leif Jensen 3-1. Kristiansen ble firer i puljen takket være 3-0-seieren mot femmer Jensen. Favorittseirer i alle kampene.

Pulje D:
Puljevinner Frank G. Weigner vant 3-0 mot alle bortsett fra toer Kenneth Zeiffert. Weigner vant 11-1 i de to første settene mot Zeiffert, men måtte overleve to matchballer imot før han til slutt seiren med 18-16 i femte sett. Zeiffert vant 3-0 mot de øvrige. Treer Thomas Moen tapte 0-3 mot duoen foran seg og vant 3-0 mot de to bak seg. Espen Dybendal sikret fjerdeplassen med 3-0-seieren mot femmer Fredrik Wilkens.

Pulje E:
Puljevinner Anne S. Kalvatn slet mot toer Kai M. Groth, men vant 3-1 og slo de øvrige motstanderne med 3-0. Groth vant 3-0 mot alle bak seg. Watchara Chadkarn sikret tredjeplassen i kraft av sin 3-1-seier mot forhåndsfavoritt Jesper J. Grua, som var tredjerangert og endte som firer. Jørgen M. Pedersen tilegnet seg ny rutine, selv om unggutten tapte 0-3 i alle kampene.

FØR START: Trangt om plassene under oppvarmingen!

Snorre A. Aarsund – Axel Ørmen 2-3
* Spennende helt til siste kamp! Møller spilte seg ut av gullkampen i sine to første kamper. Han ledet 2-0 mot Ørmen og 8-4 i avgjørende mot Aarsund. Ørmen tapte tidlig mot Weigner, men sikret gullet ved å slå Aarsund i siste kamp. Jevn sluttspillpulje med fire femsettere.

Paik H. Fischer – John Nymoen 1-3
* Zeiffert sikret sjetteplassen med fire seirer i sin sluttspillpulje. To av etter fem sett. Hovde sikret 7. plassen med 3-2 mot Nymoen, som på sin side rikret 8. plassen med 3-2 mot Groth. Groth vsikret 9. plassen med 3-2 mot Fischer. Fem femsettere i denne puljen!

Marius M. Pedersen – Thomas Moen 0-3
* Lars Torp følte seg ikke helt frisk og trakk seg før puljen tok til. Kristian Langbakken avga sett mot Pedersen og Chadkarn. Moen surfet hjem seirene mot Chadkarn og Pedersen, mens Chadkarn vant greit mot Pedersen. Ingen femsettere i dagens raskeste pulje.

Jonas Jensen – Ramin Haghyar 1-3
* Grua vant sluttspillpuljen og sikret 16. plassen. Måtte slite i flere kamper, men vant alle. Haghyar hadde kontroll mot alle unntatt Grua. Jensen endte som nummer 18. Vant greit mot de to bak seg. Kristiansen tok 19. plassen ved å slå klubbkompis Dybendal 3-1. Eneste sluttspillpulje uten femsettskamper.

Daniel F. Grefsrud – Asgeir Snyen 3-1
* Grefsrud vant alle sine kamper, ble sluttspillpuljevinner og endte på 20. plass. Tapte ett sett mot tre motstandere. Jensen imponerte med å slå Snyen og sikre 21. plassen. Snyen måtte kjempe hardt for å vinne 3-2 mot Wilkens, som vant 21-19 i det første settet dem i mellom. Unge Pedersen endte sist, men holdt humøret og innsatsen oppe gjennom alle dagens sju timer!

Resultatliste åpent nasjonalt rankingstevne
i Jevnaker Bordtennishall lørdag 10. september 2016:
(K=spilte kamper, V=vunnede kamper, T=tapte kamper, P=rankingpoeng)

25Pedersen, Jørgen M. (Modum BTK)808-13
LOKALOPPGJØR: Daniel F. Grefsrud mot Jonas Jensen i det innledende puljespillet med Bert Erixon bak dommertavlen og mange andre i aksjon på de øvrige bordene.