Ny sesong i eliteserien

Icon_serieJevnaker BTK deltar i eliteserien i bordtennis også i 2016/17-sesongen. Det blir klubbens tredje deltakelse på høyeste nivå i Norge.

SJEFEN: Olof Götestam er klar for å gyve løs på nok en sesong i eliteserien.

SERIESJEFEN: Olof Götestam er klar for å gyve løs på nok en sesong i eliteserien.

Olof Götestam er ansvarlig for JBTK-laget og har meldt inn ny deltakelse til Norges Bordtennisforbund.

Hvordan spillerstallen vil se ut er ennå ikke avklart. Olof og Terje Herting er to av spillerne som blir med.

I Jevnaker BTK er seriedeltakelse et individuelt ansvar på lik linje med turneringsdeltakelser. Det innebærer at alle kostnader må dekkes av deltakerne.

Sist sesong kostet JBTKs eliteseriedeltakelse ca. 70 000 kroner. Kostnadene har lagleder Olof finansiert i sin helhet, bortsett fra ca. 20 000 kroner som spillerne på laget har jobbet inn ved å stille som trenere for ungdomsgruppen i JBTK.

Trenerhonorarene ville JBTK ha måttet betalt uansett. Sist sesong ble honorarene et indirekte tilskudd til eliteserielagets reisekasse.

Eliteseriecomebacket i 2015/16 ble en sportslig suksess for Jevnaker BTK, som var med i kampen om sluttspillplass helt til siste serierunde.

Jevnaker BTK stilte med mange unge spillere, samt de lokale veteranene Olof og Terje.

I likhet med i debuten i 2003/04-sesongen endte JBTK på 5. plass. Den gang valgte klubben å trekke seg fra videre elitespill for å prioritere arbeidsinnsatsen mot yngre og lokale spillere, samt realiseringen av Jevnaker Bordtennishall.

JBTK har de siste sesongene også stilt lag i lavere divisjoner. Dessverre ble det slik at vi trakk andrelaget fra 3. divisjon midtveis i 2015/16-sesongen, som følge av laber interesse blant potensielle spillere.

Dersom noen ønsker å administrere et JBTK-lag i 4. divisjon kommende sesong, må vedkommende ta ansvaret for mannskap og kostnader og melde på til NBTF Region Øst innen utgangen av juli.

Jevnaker BTK sponser startkontingenten for lag som deltar i seriesystemet også kommende sesong.

Eventuell påmelding må avklares med JBTK på forhånd.

Vi vurderer for øvrig i disse dager å engasjere en trener for ungdomsgruppen. Hvorvidt det blir en intern eller ekstern løsning vil bli klart i løpet av sommeren.