Tilbakeblikk på 2015

Icon_klubbDet er mye å minnes fra året som snart er over. Det viktigste er at JBTK lever i beste velgående som en av landets mest aktive klubber. Her følger utvalgte høydepunkter fra hver måned.

januarjanuar_fredrikFredrik Wilkens var påmeldt i Herrer C i Modum BTKs Sparebank 1-cup i Katfoshallen, men hadde ikke fått med seg at klassen var flyttet fra kl. 13:00 til 10:00. Fredrik fikk lov til å delta i sjåførklassen istedenfor. Den startet kl. 14:30 og Fredrik var på plass i god tid. Ingen hadde forventet noen topplassering, men Fredrik overrasket og imponerte. Først med puljeseier. Så med 3-0 i semifinalen mot Håvard Åsheim (Modum). Finaletapet mot Kristian Vengbo (Oppegård) ødela ikke dagen for Fredrik, som sto for dagens JBTK-prestasjon.

 

februarfebruar_jonasTre JBTK-spillere deltok i det åpne Follomesterskapet. Alle klasser (A, B og C) ble arrangert etter et slags rankingstevneprinsipp i miniatyr, fordi dette var et kveldsstevne. Thomas Moen ble nr. 4 i A-klassen, Håvard Nygård nr. 5 i B-klassen og dagens mann Jonas Jensen slo seg helt til topps i C-klassen! Så mange som 18 spillere deltok i C-klassen. Jonas vant foran Sara Fløtten (Nesodden), Julia F. Green (Nesodden) og Erlend Samset (Oppegård). Imponerende av Jonas å bli follomester i en av sine første eksterne turneringer og i en så fyldig klasse.

 

marsmars_t_moenThomas Moen slo til med to gull i JBTKs klubbmesterskap. Han deltok i to klasser og vant begge. I Herrer eldre junior beseiret han trioen Geir H. Bjørklund, Jonas Jensen og Fredrik Wilkens – alle med 3-0 i sett. I Snake-double spilte Thomas Moen med Geir Håkon. Duoen knep seieren takket være best innbyrdres settkvote mot de to andre parene. Parene i doubleklassen ble satt sammen basert på rankingpoeng. Den med høyest og lavest status dannet par, de med nest høyest og nest lavest, og så videre. Thomas Møller vant også to gull i årets klubbmesterskap.

 

aprilapril_gulltrioJBTKs veteraner sto for en av tidenes prestasjoner i klubbens 39-årige historie, ved å ta JBTKs aller første offisielle NM-gull. Terje Herting, Anton Hoel og Olof Götestam var semifinaleseedet i Herrer 35 lag i veteran-NM i Oslo. Laget startet med walk over fra åttedels- til kvartfinalen, der Fornebu ble beseiret med 3-1. I semifinalen ventet arrangørklubben Fokus. JBTK overrasket med 3-2-seier i nøkkelkampen på vei mot gullet. 3-2-seieren mot Laksevåg i finalen var ikke like overraskende, men den ultimate prikken over i-en på den historiske dagen.

 

maimai_torpLars Torp ble på JBTKs årsmøte og sesongavslutning kåret til sesongens JBTK-spiller. Lars ble beæret med den gjeveste av 18 sesongutmerkelser, i form av en stor gravert pokal. Han vant for sin intense vinnervilje, gode resultater og store innsats gjennom hele 2014/15-sesongen. Jonas Jensen ble kåret til sesongens unge JBTK-spiller. Nevnte duo vant også flere utmerkelser. Utmerkelsene sesongens mest aktive JBTK-spiller og sesongens JBTK-rankingklatrer tilfalt Lars Torp. Utmerkelsen sesongens ivrigste JBTK-spiller tilfalt Jonas Jensen.

 

junijuni_t_mollerJBTK-formann Thomas Møller fikk æresbevisningen «Paul Harris Fellow» av Jevnaker Rotaryklubb, for sitt samfunnsgagnlige arbeid gjennom mange år. Thomas var invitert til Rotarys møte ved Hadeland Glassverk, uvitende om utmerkelsen. Møller ble overøst med positiv omtale av president Gudbrand Ruud, som overrakte medalje, sertifikat og jakkeknapp. Møller er den sjette mottakeren av denne utmerkelsen i Jevnaker. Thomas takket med tale om JBTKs betydning for seg selv og andre, samt viktigheten av frivillig forpliktende engasjement.

 

julijuli_martinSommertid i JBTK, men fortsatt aktivitet. Pål Syse utførte en viktig jobb utenfor hallen, ved å klippe gress, fjerne ugress og busker som var blitt til små sjenerende trær. Hver fredag benyttet flere spillere anledningen til å trene og sosialisere i Jevnaker Bordtennishall utenfor hovedsesongen. Bendik Alme og Thomas Møller kom hjem fra deltakelse i veteran-EM i Finland, fulle av opplevelser og minner. JBTK presenterte sin spillerstall foran det forestående comebacket i eliteserien: En fin miks av lokale og utenlandske spillere i aldersspennet 15 til 48 år!

 

augustaugust_olof_terjeTo av JBTKs historiske gullvinnere fra veteran-NM i april, Terje Herting og Olof Götestam, representerte klubben i ringeriksmaratonet. Duoen stilte i parklassen og gjennomførte 42 195 meter på fire timer 11 minutter og 40 sekunder. Terje løp det første halve maratonet på 1:59:09 – vel innenfor målsettingen om maksimalt to timer. Olof fulgte opp med habile 2:12:31 i den hete solsteiken. JBTK-duoen endte på 53. plass i sin klasse. Også JBTK-styremedlem Per Gunnar Nygård deltok. Han løp én etappe for Jevnaker kommunes stafettlag.

 

septemberseptember_t_mollerThomas Møller presterte til de grader i det nasjonale rankingstevnet i Jevnaker Bordtennishall, da han overrasket med 2. plass bak den suverene vinneren Lars Rønneberg (Notodden). Møller slo alle unntatt vinneren og femteplasserte Jonas Flåøien og sikret seg 26 rankingpoeng. Møller er pr. medisinsk definisjon idrettsinvalid med sitt utslitte skulderledd (artrose), men opplevde en mirakuløs god dag og gjorde det beste ut av den. Lars Torp ble nest beste JBTK-deltaker på 10. plass. Samme helg sesongstartet JBTK i eliteserien med tre tap.

 

oktoberoktober_torpLars Torp imponerte med tre andreplasser (!) i Laksevågkruset i Bergen. Lørdag nådde han finalene i Herrer C og Herrer D med ti seirer. Finaletapene kom mot Heros-utøverne Kjetil Korneliussen (C) og Seth Egenberg (D). Søndag tapte han bare mot Dag Hinrichsen (Skjoldar) i Herrer C, der alle møtte alle. Lars vant 15 av sine 18 kamper i Bergen! Petros Siapkaras tok en flott 3. plass i Herrer eldre junior i norgescupstevnert på Lørenskog. Terje Herting tok to niendeplasser i norgescupen og 3. plass i Herrer åpen i regionscupen i Charlottenberg.

 

novembernovember_timJBTK slo til med tre poeng i eliteserien hjemme i Jevnaker Bordtennishall. Det første ble sikret med 5-5 mot Eiker. De to neste i 6-2-seieren mot Fokus. Tim Cornelius (15) ble den store helten mot Fokus med seirer mot landslagsspillerne Eskil Lindholm og Marcus Wærstad, samt doubleseier med Terje Herting. Samme helg ble Jonas Jensen beste JBTK-deltaker med 5. plass i rekruttrankingstevnet på Jevnaker. Også i november: Petros Siapkaras sikret langt på vei deltakelse i norgescupfinalen med sin 5. plass i Herrer eldre junior i norgescupen på Notodden.

 

desemberdesember_daniel_fgMange JBTK-spillere imponerte i KM på Harestua, der vi gledet oss over tre gullmedaljer: Lars Torp (Herrer C), Watchara Chadkarn (Herrer E) og Martin Jensen (J/G 9). Dagens JBTK-spiller ble likevel Daniel F. Grefsrud. Han leverte sitt livs turnering med stor innsats og imponerende seirer. JBTKs eliteserielag meldte seg på i kampen om sluttspillplass. Lagleder Olof Götestam sendte fire utvalgte til Molde. Kvartetten returnerte som helter etter å ha slått Volda/Ørsta, Molde og Vikåsen. JBTK rundet av året med å arrangere Romjulcupen 2015, den 8. i rekken.

PS! Ingen er glemt selv om ikke alle er nevnt. Godt nytt år til hele JBTK-familien:-)