Melder pass i 3. divisjon

Icon_serieJBTKs lag i 3. divisjon er historie. Lars Torp og Bert Erixon har etter beste evne forsøkt å stille mannskap til helgens serierunde, men valgte til slutt å gi tapt.

JBTK-emblem_142pxJevnaker BTK har slitt med å stille lag til samtlige seriekamper inneværende sesong. Laglederduoen klarte å få med spillere til kampene i de to første serierundene, men bare såvidt.

Foran helgens runde på Kongsvinger kom forfallene på rekke og rad. Laget er meldt trukket.

Mye har gått galt etter at laget ble meldt på sist vår. Flere spillere er blitt utilgjengelige grunnet flyttinger som kom uventet. Flere spillere som på forhånd sa de skulle være med har valgt å prioritere andre ting. Med sykdom og skader på toppen av dette var det ingen annen råd enn å melde pass.

Vi tenker framover og tar med oss denne erfaringen. Forhåpentligvis vil frigjøringen av låste seiehelger utløse motivasjon for flere til å delta i individuelle turneringer.

JBTK vil bli bøtelagt for bruddet på NBTFs lovverk. NBTF kan sanksjonere ved å ilegge bot på inntil 3000 kroner.

Vi er blitt forespeilet maksbeløpet, men dette vil ikke bli akseptert. Det går an å trekke et lag på måter som gjør det mer problematisk for forbund og deltakende klubber; enn måten JBTK har gjort det på.

JBTK varslet NBTF og kommende helgs arrangør, Kobra BTK, tirsdag. Det ville ha skapt langt større problemer hvis vi hadde meldt fra først fredag kveld – eller ikke meldt fra i det hele tatt.

JBTK har spilt de fem første kampene, fordelt på to serierunder. Det ville ha vært en større forbrytelse å trekke seg uten å ha forsøkt.

JBTK har overtalt spillere som hadde lagt opp til å stille opp, og dermed generert lisensinntekter til NBTF.

Laget er ei heller trukket som noen protest eller markering mot noe eller noen.

Når lovteksten som omhandler botens størrelse for aktuelt lovbrudd er formulert relativt, så må straffeutmålingen også utføres etter relativitetsprinsippet.

Ergo blir det et spørsmål om hvor omfattende det faktiske lovbruddet er i forhold til verste måte å forbryte seg mot den aktuelle loven på, når størrelsen på boten skal fastlegges.

Dersom f. eks. NBTF skulle hevde at alle som tidligere har trukket et lag fra seriespillet har fått maksimal straff, vil ikke det være noe gyldig juridisk argument. En tidligere praksis som ikke samsvarer med lovteksten blir ikke mer riktig i takt med antall ganger man gjentar den.

JBTK avventer nå straffeutmålingen og skal gjøre opp for seg. Men ikke til enhver pris.