Aktiv i Pasvik

Icon_klubbKristian Rødningsand går på folkehøyskole i Finnmark. I Svanvikdalen i Pasvik. 2000 kilometer fra Jevnaker! 18-åringen stortrives og trener bordtennis på si.

SERVETRENING: Kristian har bord, racket og baller i Pasvik, der det blir mest servetrening.

SERVETRENING: Kristian har bord, racket og baller i Pasvik.

Kristian har vært en veldig aktiv JBTK-spiller siden han debuterte i 2009. I fjor tok han et dristig valg. Han fikk fått plass på Pasvik Folkehøgskole og valgte å flytte hjemmefra. Langt hjemmefra.

GODT KLEDD: Det gjelder å kle på seg når man skal være utendørs i Pasvik! Her sammen med en av jaktkameratene.

GODT KLEDD: Det gjelder å kle på seg når man skal være utendørs i Pasvik! Her sammen med en av jaktkameratene.

Kristian har alltid vært glad i å fiske. Og jakte. Han går på jakt- og fiskelinjen.

– Flere folkehøyskoler har tilsvarende tilbud, men jeg ville hit. Angrer ikke. Jeg har det bra her. Vi er nærmere 50 elever, forteller Kristian.

Han har fått oppleve mer enn forventet. For to uker siden var det 40 minusgrader. I forrige uke sov han ute. Da var det bare 25 minus.

– Jeg hadde aldri sovet ute før. Noen av elevene sov under åpen himmel. Jeg valgte å ligge i telt, sier Kristian, som har fått jakte på store og små dyr. Fiske er det blitt lite av, forståelig nok.

I julen var han hjemme på Jevnaker og ble værende til over nyttår. Da var Kristian innom flere treninger i Jevnaker Bordtennishall.

Rett før han skulle reise nordover igjen fikk JBTK mannskapsmangel på 3. divisjonslaget. Vi spurte Kristian om han ville stille opp. Etter flere oppfordringer sa han ja og reddet seriehelgen for lagleder Lars Torp. Kristian ble sågar matchvinner i 6-4-seieren mot Lynild 3!

– Jeg merket at treningsgrunnlaget ikke var godt nok. Burde ha vunnet flere kamper, men det var deilig å vinne den avgjørende, medgir Rødningsand.

To dager etter innsatsen for JBTK i Oslo fløy han tilbake til folkehøyskolen. Få dager etter ankomsten tok pappa John Petter kontakt. Kristian manglet bordtennisballer. Vi sendte 40 stk. nordover!

– Det er egentlig ingen her jeg kan spille ordentlig med, så jeg trener mest på server. Jeg kan slå noen baller med et par av elevene, ler Kristian.

Foruten friluftslivet aktiviserer han seg med deltakelse i andre idretter. Elevene har tilgang til fotballbane utendørs og inne i varmen kan de utøve mange andre former for sportslig aktivitet.

– Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre neste skoleår, men jeg kommer hjem til Jevnaker i sommer, forteller Kristian.

Vi ser fram til å se ham i Jevnaker Bordtennishall igjen!

ALENE I HALLEN: Han har fasliteter og utstyr, men få å spille med. Kristian holder likevel formen vedlike.

ALENE I HALLEN: Han har fasliteter og utstyr, men få å spille med. Kristian holder likevel formen vedlike.