Eskild er årets julestjerne

Icon_stevneEskild Jørgensen (B-72) innfridde favorittstempelet i Romjulscupen 2014. Landslagsspilleren vant alle sine 24 sett i Jevnaker Bordtennishall.

Årets romjulscup, den sjuende i rekken av offisielle, samlet 25 spillere fra 11 forskjellige klubber. Alle deltakerne spilte åtte kamper, hvilket brakte totalen til 100 kamper i løpet av sju timers aktivitet.

| Romjulscupen-historikk |

Eskild Jørgensen (B-72) var i en klasse for seg, med åtte seirer uten settap. Han ble i dag historisk som tidenes første togangsvinner i Romjulscupen. Sølvvinner Casper Søndberg (Fornebu) var like suveren på sin plass. Han tapte kun sett mot dagens vinner. Jonas Flåøien (Skien) vant 3-0 mot Mikkel Gudmundsen (B-72) i kampen om 3. plassen. Marek Putz (Fokus) presset Flåøien til fem sett og vant ett sett mot Gudmundsen.

JULESTJERNEN: Eskild Jørgensen (B-72) viste sin klasse og ble belønnet med dagens gjeveste premiepakke!

JULESTJERNEN: Eskild Jørgensen (B-72) viste sin klasse og ble belønnet med dagens gjeveste premiepakke!

Fem JBTK-spillere deltok i årets romjulscup. Lars Torp ble bestemann med sin 10. plass. Han tapte alle kampene i toerfinalepuljen mot høyere rankede spillere, men vant sett mot alle og presset puljevinner Kenneth Zeiffert (Fornebu) til fem sett.

Bendik Alme tapte med 2-3 mot Lars Torp i sin innledende pulje, men havnet i treerfinalepuljen slik hans rankingpoengstatus tilsa på forhånd. Der vant han tre av fire kamper og endte på 12. plass. Det eneste feiltrinnet kom mot den unge Eiker-spilleren Andreas Kirkesæther.

Bjørn Erik Wibe var også «seedet» til treerfinalepuljen, men etter å ha levert i sin innledende pulje ble det motgang i de fire siste kampene som alle endte med tap. Dermed en litt under pari 15. plass.

Thomas Moen havnet i en tøff innledningspulje. Han var ikke så langt fra å tukte Martin Brandsrud (Fornebu) på nytt, men endte på 4. plass. I firerfinalepuljen reiste Moen seg. Han skuffet bittelittegranne i 2-3-tapet mot Daniel Guddal (Harestua), men imponerte stort i 3-1-seieren mot Geirr Lystrup (Hamkam). Han slo også Maiken Langbråten (Nesodden) og Tomasz Marnburg (Fokus).

Daniel Fagerslett Grefsrud fikk det knalltøft i sin innledende pulje. Alle hans fire motstandere var betydelig høyere ranket. Daniel vant ingen sett, men fikk nyttig trening i kamper han ikke hadde noe å tape. I femmerfinalepuljen slo han til med to seirer; mot Modum-spillerne Tobias G. Åsheim og Felix Albrigtsen. Med seier istedenfor 2-3-tap mot Marius M. Pedersen (Modum) hadde Daniel blitt nummer 21 istedenfor 23, men han har uansett grunn til å være fornøyd med innsatsen!

FAIR-PLAYERS: Andreas Kirkesæther (Eiker) og Maiken Langbråten (Nesodden) fikk hver sin fruktkurv av JBTKs Bert Erixon.

FAIR-PLAYERS: Andreas Kirkesæther (Eiker) og Maiken Langbråten (Nesodden) fikk hver sin fruktkurv av JBTKs Bert Erixon.

JBTK takket alle dagens deltakere for innsatsen med en pakke bestående av to 200-grams sjokoladeplater fra Freia. Dagens vinner fikk en høyttalerpakke fra Creative bestående av to satelitthøyttalere og en subwoofer. De fire neste på resultatlisten fikk en annen høyttalerpakke fra Creative. Fair Play-premiene (fruktkurver fra KIWI Jevnaker og Coop EXTRA Jevnaker) tilfalt Maiken Langbråten og Andreas Kirkesæther. Takk også til alle tilskuerne, laglederne og familiemedlemmene som var på plass og bidro til gemyttlig stemning!

Varmepumpene i hallen sviktet oss nok en gang i dag – dette til tross for at det ikke var veldig mange minusgrader ute. Inne startet vi på 14 grader og endte på nærmere 18.

Takk til alle som bidro til gjennomføringen av arrangementet! Tone M. Ødegård for forarbeid med pølser, Lars Torp med mottak av påmeldinger, Sissel Moen med innkjøp av lomper og betjening av JBTK-kiosken, Pia-Helen Fagerslett med assistanse til kioskdriften, Bert Erixon med dommerinnsats og premieutdeling og turneringsleder Møller med premiekjøp, innpakking av dem og gjennomføringen. Takk også til alle deltakerne som bidro med påsmurt mat, samt alle som ryddet opp etter stevneslutt.

ACTION: Casper Søndberg forsøkte å gi Eskild Jørgensen kamp om seieren, men kom til kort i dag. Bert Erixon ved dommerbordet imponerte som alltid.

ACTION: Casper Søndberg forsøkte å gi Eskild Jørgensen kamp om seieren, men kom til kort i dag. Bert Erixon ved dommerbordet imponerte som alltid.

Resultatlisten med antall seirer og tap, samt rankingpoengutslagene:

Nr.Etternavn, Fornavn (Klubb)KVTP
1Jørgensen, Eskild (B-72)880+16
2Søndberg, Casper (Fornebu BTK)871+17
3Flåøien, Jonas (Skien BTK)862+14
4Gudmundsen, Mikkel (B-72)853+2
5Putz, Marek (Fokus BTK)844+20
6Zeiffert, Kenneth (Fornebu BTK)871-3
7Aarsund, Snorre A. (Harestua IL)862+14
8Nymoen, John (Kjelsås BTK)853+12
9Jansen, Ole M. (Kjelsås BTK)844+8
10Torp, Lars André (Jevnaker BTK)835+2
11Kirkesæther, Andreas (Eiker BTK)862+31
12Alme, Bendik (Jevnaker BTK)853-1
13Brandsrud, Martin (Fornebu BTK)844+9
14Westerlid, Tommy (Fokus BTK)835+26
15Wibe, Bjørn Erik (Jevnaker BTK)826-19
16Moen, Thomas (Jevnaker BTK)844+19
17Guddal, Daniel (Harestua IL)844+10
18Lystrup, Geirr (Hamarkameratene)844-20
19Marnburg, Tomaz (Fokus BTK)826-4
20Langbråten, Maiken (Nesodden BTK)817-7
21Pedersen, Marius M. (Modum BTK)835-5
22Kristiansen, Robin (Modum BTK)835+6
23Grefsrud, Daniel F. (Jevnaker BTK)826+18
24Åsheim, Tobias G. (Modum BTK)826-7
25Albrigtsen, Felix (Modum BTK)808-20