Ny thai-restaurant på Jevnaker

Icon_kioskJBTK har inngått avtale med Watchara «Ek» Chadkarn om å drive thai-restaurant. Han skal by på servering i bordtennnishallen og take-away til lokalbefolkningen.

THAI-KOKK: «Ek» viser fram noen eksempelretter, pent anrettet og innbydende.

THAI-KOKK: «Ek» viser fram noen eksempelretter, pent anrettet og innbydende.

Dette var en aprilspøk i 2017.

Etter at garderobetilbyggets fasiliteter ble ferdigstilt og tatt i bruk ved årsskiftet hadde vi masse plass til overs i kjøkkenet og det gamle badet.

«Ek» har ved flere anledninger disket opp med vårruller til JBTK-kiosken på stevnedager. Nå blir det thai-mat på menyen nesten hver dag. Ikke bare vårruller, men et helt lite utvalg små- og hovedretter fra det thailandske kjøkken.

– Jeg drev restaurant i Hønefoss fram til i fjor, men gikk lei av å måtte jobbe hver eneste dag. Det ble for mye. Jeg fikk ikke nok tid til å trene og pleie familien, forteller Ek.

Fire dager i uken

Thai-restauranten i bordtennishallen vil i oppstartfasen kun være åpen på tirsdager, torsdager, lørdager og søndager.

Fra kl. 12 til 23 på ukedagene og kl. 18-23 i helgene. Avtalen mellom Ek og JBTK innebærer at flere av klubbmedlemmene skal få opplæring på kjøkkenet, slik at framtidig utvidelse av åpningstidene baseres på dugnadsinnsats.

LOGO: Jevnakers Beste Thai Kjøkken markedsføres med denne logoen.

LOGO: Jevnakers Beste Thai Kjøkken markedsføres med denne logoen.

Alle de yngre JBTK-medlemmene som ønsker seg en deltidsjobb kan få muligheten til å briljere på kjøkkenet og som servitører – og få betalt for innsatsen.

På stevnedager blir menyen smalere med tradisjonelt JBTK-utvalg. Og selvsagt vårruller!

Watchara Chadkarn vil stå som ansvarlig driver av restauranten, som får navnet Jevnakers Beste Thai Kjøkken; eller JBTK om du vil.

Dørene åpnes for gjester førstkommende tirsdag.

Ingen leiekostnader

Konseptet gir en vinn vinn-situasjon for begge parter: Klubben får provisjon av overskuddet og Ek slipper å betale husleie.

Han har allerede innredet lokalene med utstyr fra sin nedlagte restaurant i Hønefoss. Og prøvekjørt hele menyen som ble servert for klubbleder Thomas Møller.

– Utrolig at vi ikke har kommet på dette før. Vi har et kjøkken som kun har vært benyttet noen få helger gjennom året. Og vi har allerede et stort kundegrunnlag i egen medlemsmasse, sier Møller.

– Tenk så praktisk det blir å komme på trening, legge inn en bestilling hos Ek og ta med seg et deilig kveldsmåltid hjem etterpå, fortsetter klubblederen entusiastisk.

Hyggelige priser

Han er sikker på at konseptet vil slå an hos hele lokalbefolkningen.

– Det bor jo flere enn 6000 mennesker på Jevnaker. Alle kjenner noen som er aktiv i bordtennisklubben. Markedsføringen koster oss praktisk talt ingenting. Fraværet av leiekostnader medfører at vi har valgt å prise rettene veldig lavt. Akkurat som JBTK-kiosken er kjent for, stråler Møller.

– Dette blir en suksess, sier Ek, som avviste en rekke andre jobbtilbud for å kunne kombinere bordtennis med matlaging i Jevnaker Bordtennishall.

JBTK-kiosksjef Lene Jensen er også optimist.

– Vårrullene kommer til å bli en kjempeslager på Jevnaker. De smaker helt nydelig. På turneringsdager er vårrullene til Ek alltid blitt tidlig utsolgt, forteller hun.

PS! Etter en innkjøringsfase vil Jevnakers Beste Thai Kjøkken åpne for nettbestillinger og utkjøring av ordre.

VELKOMMEN: Watchara «Ek» Chadkarn er klar til å ta imot gjester i den nye Thai-restauranten på Jevnaker.

VELKOMMEN: Watchara «Ek» Chadkarn er klar til å ta imot gjester i den nye Thai-restauranten på Jevnaker.