Kretsmesterskapet i perspektiv

Icon_stevneJBTKs utøvere spilte seg til topps i tre KM-klasser på hjemmebane. Pål Korsgård gikk ubeseiret gjennom sin KM-debut i Oppland.

Premier | Deltakere | Tidsskjema | Historikk | Trekning | Kiosk | Res. lør | Res. søn |

Årets kretsmesterskap er historie. 46 deltakere fra hadelandsklubbene Harestua og Jevnaker spilte til sammen 109 kamper lørdag og søndag.

Lørdag yret det av liv i Jevnaker Bordtennishall, med 30 unge spillere i aksjon. Med ti personer i arrangørstaben og minst 20 familiemedlemmer var flere enn 60 mennesker i hallen samtidig. Takk til alle deltakerne, tilskuerne og pliktoppfyllende arrangører!

Søndag var det færre deltakere, færre klasser og om lag bare halvparten så mange mennesker på plass. Det tok likevel to timer lenger å avvikle klassene, men stemningen var god gjennom hele dagen. Og svettefaktoren høy!

FRAMTIDEN: Mange av lørdagens deltakere samlet til fotografering i regi av avisen Hadeland.

FRAMTIDEN: Mange av lørdagens deltakere samlet til fotografering i regi av avisen Hadeland.

KM-helgen var opplevelsesrik med mange høydepunkter. Det kanskje mest gledelige sett med JBTK-øyne var det faktum at alle våre åtte deltakere i nybegynnerklassen gikk videre fra sine puljer til sluttspillet. Og at JBTK tok de fire første plassene. Den store aktivitetsøkningen blant JBTKs unge spillere er kjempestas!

Et annet stort høydepunkt var engasjementet blant foreldre og styremedlemmer. Imponerende mange stilte opp før og under mesterskapshelgen. Takk for innsatsen og takk for alle bidragene til JBTK-kiosken, som virkelig var populær fra morgen til kveld!

HARESTUA: Stig og Joe Amundsen er kontinuitetsbærere i Harestua ILs bordtennisgruppe.

HARESTUA: Stig og Joe Amundsen er kontinuitetsbærere i Harestua ILs bordtennisgruppe.

Harestua IL fortjener honnør for å støtte opp om kretsmesterskapene. JBTKs nabo i Lunner hadde ingen aktivitet i ca. 20 år før dagens ildsjeler tok grep og vekket liv i gruppen for fire år siden. Harestuas bordtennisgruppe orienterer seg nasjonalt, men glemmer ikke den lokale tilhørigheten. Det er en fryd å besøke Harestua og få besøk fra Harestua den første helgen i desember hvert år. JBTK håper på mange deltakere fra naboklubben også i de kommende rankingstevnene på Jevnaker. Ikke minst i Romjulscupen 2014 lørdag 27. desember.

GODE VENNER: Håvard Nygård og Daniel F. Grefsrud i tykt og tynt. Sammen blir de bedre.

GODE VENNER: Håvard Nygård og Daniel F. Grefsrud i tykt og tynt. Sammen blir de bedre.

Alle følte med Daniel Fagerslett Grefsrud, som i nybegynnerfinalen mot kompis og motstander Håvard Nygård fikk store smerter i kneet. På stillingen 1-1 i sett klarte ikke Daniel mer. Håvard viste god sportsånd ved å akseptere en utsettelse av kampen. Daniel viste mental styrke ved å komme tilbake og fullføre kampen en halvtime senere. Han tapte med 9-11 i det femte settet, men begge finalistene huskes som vinnere. Søndag fikk Daniel sin revansje med seier mot Håvard i juniorklassen.

JBTK-JENTA: Renate H. Ødegård er en veldig ung JBTK-veteran. Her blir hun intervjuet av Ringerikes Blad.

JBTK-JENTA: Renate H. Ødegård er en veldig ung JBTK-veteran. Her blir hun intervjuet av Ringerikes Blad.

Med Harestuas mange flinke og koselige jenter er det stas at Renate Hansen Ødegård fortsatt holder koken. For første gang på fire år vant hun ikke noe KM-gull, men Renate spilte veldig jevnt med guttene i 11-årsklassen og ble belønnet med en velfortjent bronsemedalje.

Thomas Moen var en suveren sølvgutt i Gutter 15 lørdag. Synd at han ble syk søndag morgen og gikk glipp av sjansen til å vinne juniorklassen og kjempe om gullet også i Herrer D. Thomas har slått alle JBTK-deltakerne i D-klassen regelmessig på trening i høst. Han får nye sjanser senere.

ACTION: Nærmere 50 utøvere var i aksjon i kretsmesterskapet. Her et glimt fra lørdagens aktiviteter.

ACTION: Nærmere 50 utøvere var i aksjon i kretsmesterskapet. Her et glimt fra lørdagens aktiviteter.

FORBILDE: Fredrik Wilkens imponerer alltid og er en bra fyr!

FORBILDE: Fredrik Wilkens imponerer alltid og er en bra fyr!

Fredrik Wilkens fortjener heder etter KM-helgen. 17-åringen er en av klubbens mest stabile spillere. Han har vært med i mange år. Kommer alltid på trening. Utvikler seg sakte, men tar hele tiden nye sportslige steg framover. Nå er han vokst ut av lørdagsdeltakelsene i KM-sammenheng, men tok likevel utfordringen i juniorklassen og double. Selv om han endte sist (4. plass) i Herrer junior (fikk bronsemedalje!), var han utrolig nær ved å slå kretsmester Eskil Ryssmo fra Harestua. Fredrik hadde to matchballer i det femte settet, men tapte til slutt med 13-15. Imponerende innsats, Fredrik!

VIKTIG MANN: Lars Torp viste sjel lørdag og var veldig nær nye sportslige triumfer søndag.

VIKTIG MANN: Lars Torp viste sjel lørdag og var veldig nær nye sportslige triumfer søndag.

Lars Torp oppnådde ikke sitt store mål denne helgen; å forsvare gullet i Herrer D. 27-åringen som begynte med bordtennis for bare tre år siden kan dog trøste seg med at han har tatt store steg som bordtennisspiller. I søndagens kvartfinale snudde han 2-7 i avgjørende sett mot rutinerte og meritterte Tom Gustavsen til seier og semifinaleplass. Lars gir seg aldri og er tro mot sin sikre stil. Han røk mot klubbkamerat Bendik Alme i semifinalen, men med litt mer fokus på offensiv teknikk vil han oppleve mange nye triumfer i tiden som kommer. Lars er også en av de aller viktigste bidragsyterne til klubbdriften. Det verdsetter vi meget høyt.

Fire spillere ble beæret med Fair Play-priser denne KM-helgen. Vi valgte å velge ut en spiller fra hver klubb begge dagene. Daniel F. Grefsrud (Jevnaker) fortjente sin pris lørdag for måten han taklet kneproblemene og finalenederlaget i nybegynnerklassen. Julie Johnsgård (Harestua) viste iver og positivt humør selv om hun ikke vant noen kamper. Neste gang får hun oppleve seier ved bordet. Nå fortjente hun fruktkurven. Terje Herting (Jevnaker) tapte overraskende Herrer åpen-finalen, men viste god sportsånd ved å hylle vinneren selv om han hadde gjennomgått en hel natt uten søvn. Lasse Lange (Harestua) slet med å nå helt opp. Humøret og hjelpsomheten er alltid på topp. Så også denne helgen.

FORELDRE: Kari G. Nygård og Pia-Helen Fagerslett sprudlet gjennom KM-helgen.

FORELDRE: Kari G. Nygård og Pia-Helen Fagerslett sprudlet gjennom KM-helgen.

Mange flere kunne ha vært nevnt ved navn, men alle i JBTK-familien er unike og verdifulle. Etter KM-helgen inntar vi hverdagen og ser framover. Vi skal trene og ha det sosialt i egen hall. Lørdag 27. desember finner Romjulscupen 2014 sted. Søndag 28. desember skal vi telle varer for Coop EXTRA.

PS! Til helgen er det seriespill i 3. og 4. divisjon. JBTK-lagene trenger spillere som vil bidra. Meld din interesse til laglederne Lars og Bert!